Take a fresh look at your lifestyle.

Cum văd companiile ieşirea Greciei din zona euro? „Ne facem planuri să plecăm!”

 

Mai multe companii din Europa iau în calcul ieşirea de pe piaţa Grecia dacă statul elen va renunţa la moneda unică europeană. De exemplu, compania britanică Dixons, retailer de electronice, a elaborat planuri de închidere a magazinelor sale din Grecia în cazul în care ţara s-ar retrage din zona euro, scrie „The Telegraph”.

Compania este „deranjată” de haosul şi tulburările civile din Grecia care ar putea avea loc dacă Grecia ar fi forţată să părăsească zone euro şi să se întoarcă la drahme. Iniţiativa a fost salutată de Lord Kalms, preşedintele fondator al companiei, care a spus că este inevitabilă retragerea Greciei din zona euro.

El a adăugat că Dixons, care obţine din Grecia aproximativ 3,5% din cifra de afaceri a grupului, nu ar fi trebuit să deschidă magazine acolo. „Privind retrospectiv, nu a fost o mişcare bună”, a spus Kalms.

Comentariile lui Kalms au venit după ce Seb James, noul director executiv al Dixons, a acordat un interviu în cadrul căriua a spus că a elaborat planuri precise cu privire la închiderea magazinelor şi la modalităţile de protejare împotriva tulburărilor civile.

„Trebuie să fim gata. Uneori îţi dau semne că vor părăsi zona euro, uneori îţi dau impresia că va fi bine… Noi suntem într-una dintre aceste faze nu deosebit de bune în acest moment. Sigur că avem planurile făcute”, a spus James, potrovit „Financial Times”.

Piaţa de electronice de consum a scăzut cu 55% în termeni de vânzări în ultimii trei ani şi, deşi Dixons a câştigat cotă de piaţă, tot a fost lovit.

Britanicul Kalms a militat mult timp pentru ca Marea Britanie să rămână în afara de euro. Totuşi, el spune despre zona euro că „este o piaţă mare, am făcut multe operaţiuni cu multe ţări, în afara Italiei şi a Greciei. Există o mulţime de beneficii ale monedei unice, dar Marea Britanie este într-o situaţie specială. Bruxelles-ul nu poate magageria toate afacerile noastre”, a spus Kalms.

 

Sursa: adevarul.ro


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy