Take a fresh look at your lifestyle.

Conflictul producatori- tarabagii din cauza unei Hotarari de Guvern, departe de a fi stins

Pentru ca ne place sa vedem ca societatea civila se implica, am luat in calcul ceea ce ne-a transmis Romeo Nan, presedinte APCOM, care nu mai departe de saptamana trecuta a boicotat, impreuna cu membri sai, activitatea in pietele ploiestene. Articolele aparute in presa, ca urmare a acestui demers au avut „darul” sa-l nemultumeasca pe Nan. Ca urmare ne-a trimis la redactie un, probabil, drept la replica pentru cei care au scris ceea ce l-a nemultumit.
Inainte de a va invita sa cititi reactia scrisa a lui Romeo Nan, am cateva nelamuriri la care astept raspuns, dupa ce imi voi spune punctul de vedere. Boicotul vine ca urmare a unei Hotarari de Guvern care priveste activitatea din piete.
  1. Domnul Nan are cunostinta despre diferenta de pret dintre pretul producatorului si majoritatea tarabagiilor care au certificat de producator obtinut la apelul bocancilor?
  2. Majoritatea pietelor sunt ocupate de bisnitari, iar producatorii reali, cei care muncesc cu adevarat, nu par a fi sustinuti in acest boicot. Pe cine apara APCOM? Face APCOM vreo diferenta intre producatori si tarabagii bisnitari?
  3. A verificat vreodata d-ul Nan certificatele de producator ale membrilor sai, care comercializeaza produse agricole in pietele ploiestene, ca sa ne spuna si noua, tuturor, care sunt fake-uri si care sunt reale?
Din informatiile pe care Romeo Nan ni le-a pus la dispozitie am retinut urmatoarele:
APCOM are un numar de 217 membri ce au calitatea de agent economic(SRL, AF, PFA,II), 200 dintre acestia desfasurandu-si activitatea in pietele municipiului Ploiesti sau au relatie contractuala cu SC Hale si Piete SA. La protest au participat toti comerciantii din piete, deci si cei ce nu sant membri (cam 300) in sensul ca vineri 2 noiembrie nu au deschis tarabele. Demersul nostru a fost provocat de un proiect de HG aflat in dezbatere publica pana vineri 2 noiembrie, prin care li se acorda exclusivitate la vanzare pe tarabele din pietele Romaniei doar producatorilor persoane fizice. Nici macar societatile agricole -persoane juridice- nu mai pot fi prezente la tarabe. Se incearca un ajutor dat micului producator cu consecinte grave privind aprovizionarea- stiind faptul ca acestia produc sezonier si oricum cu mult sub necesarul de consum- si evident cu cresterea preturilor in lipsa concurentei. Asteptam raspunsul initiatorului, min agriculturii, la sugestiile noastre pe textul actului normativ.
Iata si Dreptul la Replica:

Avand in vedere ca in unele publicatii locale a aparut informatia urmatoare:„Comercianţii de fructe şi legume din Prahova vor să dea o lecţie celor aflaţi acum în Parlamentul României. După ce,vinerea trecută, aceştia au refuzat să mai întreprindă orice activitate comercială pe o perioadă de 24 ore în pieţele ploieştene, 30 dintre comercianţii grevişti au semant adeziuni de intrare în PPDD,urmând ca până la sfârşitul săptămânii, alte 70 de persoane să li se alăture. Noii membrii de partid doresc ca acest gest să fie interpretat ca un protest faţă de măsurile care vor luate în domeniul comerţului din pieţele din România.„sunt in masura sa fac urmatoarele precizari:

-protestul comerciantilor nu a avut legatura cu politica si nu accept ca cineva sa induca macar acest lucru.

-APCOM nu face politica si va continua sa reprezinte interesele membrilor ei in relatia cu autoritatile indiferent de culoarea doctrinara a acestora.

-nu am cunostinta ca un grup „de grevisti„sa fi semnat vreo adeziune, dealtfel sunt convins ca daca PPDD ar arata aceste adeziuni s-ar demonstra ca semnatarii nu sunt dintre comercianti, afara poate de vreun caz singular, alimentat de motivatii personale, fara vreo legatura cu demersul APCOM

-ca sa raspund in aceeasi nota, anunt ca am informatii ca cel putin 100 de membri PPDD care au calitatea de agenti economici vor parasi partidul si se vor inscrie in APCOM, singurul ONG care le mai poate reprezenta interesele, Dan Diaconescu fiind de mult un vis spulberat.

Nan Romeo Presedinte APCOM

 

APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy