Take a fresh look at your lifestyle.

Conferinta UNPR// Sinteza a noua subiecte discutate. Intra sa vezi temele dezbatute

Cu ocazia Zilei Drapelului, conducerea UNPR Prahova a organziat o conferinta de presa prin care a tinut sa transmita un mesaj populatiei. La cererea publicului jurnalistic acest mesaj a cazut in plan secund, fiind pe suport de hartie si dat jurnalistilor prezenti. O sa citam o singura propozitie de pe foia care ne-a fost data de organizatori: “Fiecare dintre noi este parte a istoriei si suntem cu totii datori sa cinstim simbolurile identitatii noastre nationale”. Frumos, nu?

Sa trecem peste momentul solemn si semnificativ pentru natia noastra si sa ajungem la miezul discutiilor pe care le vom trata succint, pe capitole:

Despre ramanerea la convingerea ca nu trebuie modificate Codurile Penal si cel de Procedura Penala

Daniel Niculae, presedintele UNPR Prahova a spus…cu subiect si predicat…repetand punctul de vedere al liderului Gabriel Oprea, referitor la pozitia UNPR cu privire la modificarile Codurilor, cele care ar salva pielea coruptilor din politica, partidul sau ramane ferm pe pozitie. Astfel, ca UNPR “sustine statul de drept, iar orice modificare care nu implica dezbatere publica si toti actorii care au un cuvant, ca factor decizional de a amenda aceste amendamente si orice incercare de a se modifcia pe sub pres, UNPR va iesi de la guvernare”. Sa speram ca gradul de rudenie dintre Victor Ponta si Gabriel Oprea nu va cantarii mai mult decat un fulg in vant si cei de la UNPR nu se vor suci in perioada urmatoare pentru a-I salva pe aliatii de guvernare urmariti de mana lunga a legii.Nu conteaza daca la baza acestei pozitii transante sta un manunchi de informatii  venite dinspre servicii, inainte de criticile primite de la Bruxelles sau Departamentul de Stat american, important este ca sa fie aparat statul de drept si principiile democratiei pentru functionarea acestuia.

Despre  trecerea proiectului de lege privind acordarea pensiilor speciale parlamentarilor

Radu Ionescu, vicepresedinte al UNPR Prahova si vicepresedinte al Consiliului Judetean a avut o pozitie socanta cu privire la acest aspect, cel putin din punctul meu de vedere. Domnia sa a sustinut ca PNL are partea lui de vina ca acest proiect de lege a trecut pentru ca s-a prezentat la vot, in loc sa nu se prezinte si sa nu se intruneasca cvorumul, motiv pentru care nu ar fi trecut. Aceasta logica a mecanismului parlamentar spune multe despre gandirea politciienilor care, in loc sa vada inoportunitatea acestei legi, si sa faca front comun pentru a o elimina, gasesc de cuviinta sa se foloseasca de orice mijloace pentru a-si satisface interesele.

De altfel, intre mine si Radu Ionescu era cat pe ce sa se dezvolte un conflict spontan in momentul cand domnia sa incepuse sa o ia pe campii, in sensul ca raspundea intr-un stil politicianist care, in timp, pe mine a ajuns sa ma umple de nervi. I-am cerut sa imi raspunda punctual si cu chiu cu vai a raspuns. Sfat pentru Radu Ionescu: charisma pe care considerati ca o aveti se pierde in fata unor dovezi de neseriozitate in tratarea unor subiecte lansate de jurnalisti. Pe viitor evitati glumele si raspundeti la intrebari, macar cand sunt eu prezent la conferintele de presa!

Despre noii membri de partid inscrisi recent

La nivel national, in organizatia de tineret s-au inscris de la ultima conferinta de presa in care era anuntata intentia ca pana la alegerile viitoare sa se aduca in randul partidului un milion de oameni, un numar de 21.000 de tineri. Se pare ca, in baza acestei dorinte interesante a UNPR, se inscriu lunar un numar de 7- 8.000 de persoane,  la nivel national. In sala in care a avut loc conferinta au fost prezenti cinci barbati tineri recent inscrisi in partid care au fost prezentati jurnalistilor, respectiv: Dan Tiţa( director la o piata privata din Ploiesti), Catalin Costea( liderul producatorilor de produse traditionale cazati pe domeniile din Ploiesti), Andrei Jugaru, Irinel Costache, lider Organizatia de Tineret si consiler local la Valenii de Munte si Iulian Maciuca, producator manager la un producator de sucuri din Ploiesti.

Am avut discutii cu doar doi tipi dintre cei prezentati( cei din poza alaturata). Dan Tiţa care a avut un discurs simplu care tradeaaza lispa de experienta, dar care ne-a spus ca isi doreste sa fie un liant intre mediul de afaceri si stat pentru rezolvarea problemelor si ca este din fire nationalist, considerand ca Vadim Tudor nu este o varianta rea. Celalalt intervievat in cadrul conferintei a fost Irinel Costache care, cu o mana aproape in sold ca la piata si o nota de aroganta nejustificata, a anuntat ca este nemultumit de clasa politica si invita tinerii sa se implice. La fel si eu, si in primul rand de el, pana la proba contrarie, cand sper sa ma convinga ca chiar vrea sa schimbe aceasta clasa politica in bine.

Despre cererile pentru obtinerea unui sediu nou pentru UNPR

Din cate se pare lucrurile se misca greu la Ploiesti in ceea ce priveste obtinerea unui sediu. Imobilul dorit de UNPR Prahova este fostul sediul al PNG, respectiv deapsura la Casa de Moda din spatele Palatului Administrativ. Din cate se pare, instanta trebuie sa emita un act care sta la baza rezolvarii acestei situatii dar, din pacate pentru UNPR, nu a reusit sa scrie acel act desi a trecut ceva timp de la solutionarea cauzei, oricare ar fi fost ea.

Despre dreptul la vot de la 16 ani

Daniel Niculae sustine in continuare ideea ca tinerii trebuie sa voteze de la 16 ani, in conditiile in care acestia pot fi angajati de la aceasta varsta si e normal sa isi exprime parerea. Daca ne uitam la majoritatea tinerilor de 16 ani vom intelege ca, din pacate, unii sunt pierduti pentru societate, iar altii gandesc prin prisma informatiilor si sistemului de judecata al parintilor. Nu stiu cati dintre acesti copii, cu tot dragul pentru ei, ar putea sa voteze in cunostinta de cauza, fara o educatie civica permanenta si solida si nu din teribilism. E unul dintre cazurile in care sper sa ma insel si sa aibe dreptate Daniel Niculae, pentru ca stiu ca printre acesti tineri sunt si multi foarte inteligenti si foarte maturi pentru varsta lor, dar nu sunt majoritari, din pacate.

Despre asumarea ca sef al S.I.E. a lui Mihai Razvan Ungureanu

Daniel Niculae a sustinut ca, desi Diaspora a luat foc in ultima perioada la adresa presedintelui Klaus Iohannis in legatura cu propunerea MRU la sefia SIE, stiut fiind trecutul sau basist, UNPR este alaturi de presedinte in aceasta alegere. Astfel, UNPR va vota “pentru”.

Despre marirea tarifelor la abonamentele la transportul in comun

Raul Petrescu a afirmat in cadrul conferintei ca se doreste o majorare a abonamentelor pe toate traseele de la 36 de roni la 41, fara sa ia in calcul micsorarea plafonului la gratuitati de la 3000 de lei la o suma aproape de un trai nefericit.

Despre chiria la stadionul Petrolul si delegarea proprietatii acestuia

Ni s-a adus la cunostinta la nivelul primariei sunt in studiu doua variante de lucru, avand in vedere ca exista nemultumirea echipei Petrolul fata de plata unei chirii foarte mari, de peste 10.000 de euro/ lunar, fata de jumatate din suma care se percepe pe stadionul din Cluj, spre exemplu. O varianta ar fi ca stadionul sa fie preluat de la SGU Ploiesti la CSM Ploiesti sau sa se infiinteze o alta entitate care sa preia stadionul. Din spuse viceprimarului Petrescu se va face o comisie care sa analizeze situatia. Mi se pare o prostie sa trebuiasca sa infiinteze o comisie cand iti sta la indemna sa faci un proiect de hotarare, la care oricum se ajunge si sa iei decizia cea mai buna in urma unor consultari formale intre consilierii locali.

Despre variantele de participare la alegerile din 2016

Daniel Niculae a sustinut ca la nivelul UNPR se discuta doua variante de lucru si se va decide asupra lor cel tarziu in septembrie anul acesta. Astfel, una dintre variante este de a participa individual la alegeri, iar cealalta sa se participe in alianta cu PSD. Asta in masura in care relatiile dintre PSD si UNPR vor fi la fel de bune ca pana acum catva timp in urma si nu se vor deteriora iremediabil.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy