Take a fresh look at your lifestyle.

Conferinta primariei Ploiesti// Expozitia de la Milano a fost un succes, prezentarea situatiei de la Spitalul de Pediatrie un fiasco

Astazi a avut loc o conferinta de presa organizata de viceprimarul cu atributii de primar, Iulian Teodorescu, temele principale care au fost abordate s-au referit la rezultatele obtinute de Casa de Cultura I.L. Caragiale in Italia si problemele de la Spitalul de Pediatrie care, in opinia directorului Visean Catalin, s-ar fi rezolvat sau sunt in curs de rezolvare. Alte capitol atinse au fost noua destinatie a fostului sediu al OMV care fusese dat spre a se face Spital de Pediatrie si instalarea in functia de director al Clubului Sportiv Municipal a fostului sef Achizitii Publice din cadrul Politiei Locale, respectiv Cezar Stoichiciu, care fac obiectul unor articole separat.

Asdar, Luminita Avram, directorul Casei de Cultura, revenita in Ploiesti dupa un tur de forta la Milano s-a prezantat si si-a prezentat realizarile, plina de mandrie, pe  un proiect care a costat institutia pe care o conduce 10.000 de lei, restul cheltuielilor fiind suportate de Ministerul Afacerilor Externe. Astfel, doua perechi de dansatori ale caror nume nu ne-au fost spuse de catre Avram, coregraful Gheorghe Gaman, pictorul Mihaela Laszlo si Luminita Avram au constituit trupa de forta care a reprezentat Romania la actiunea de la Milano despre care spunea Luminita Avram ca a fost un adevarat succes. Practic, au fost trei ateliere( dans popular, pictura icoane pe sticla si pictura pe linguri de lemn) care ar fi atras mii de vizitatori dintre care 80% au fost italieni, 10% romani si 10% alte nationalitati. Una peste alta, expeditia de la Milano s-a bucurat, in opinia Luminitei Avram, de un real succes, motiv pentru care la conferinta de presa aceasta s-a prezentat intr-o camasa de ie pentru a marca momentul de glorie.

In ceea ce priveste Spitalul de Pediatrie discutiile au fost foarte neclare, directorul Catalin Visean avand mari probleme de comunicare, probabil si din cauza faptul ca s-a simtit multa emotie si nervozitate in glasul sau. Trebuie spus ca, printre neclaritatile care au razbatut punctele de vedere ale directorului, am retinut ca urmeaza ca Spitalul de Pediatrie  sa fie autorizat( in baza a ce functioneaza in prezent?) si ca din cele pste 2000 de indicatori numai vreo 175 nu au fost atinsi. Amuzanta aceasta pozitie a luI Visean, daca nu ar fi chiar trista si deranjanta, deoarece printre cei 175 de indicatori se afla lucruri “neinsemenate” cum ar fi spatiul insuficient din Blocul Operator care implica programare la operatii. Restul de 174, asa cum va imaginati, au ramas undeva in neant si nu ne-au fost aduse la cunostinta. Catalin Visean ne-a pus la dispozitie cate un Ghid al Pacientului din Spitalul de Pediatrie dintre cele 100 pe care le-a confenctionat alaturi de alte 100 de pliante de prezentare. Mai multe puteti afla pe site-ul www.spitalpediatrie.ro pentru ca imi cereti sa va reproduc ceva ce multi dintre noi, jurnalistii, am scos cu clestele si pintre dinti de la directorul Catalin Visean. Cu ocazia acestei conferinte am aflat ceva ce constituia dilema presei de multa vreme si anume ca Visean a facut facultatea de medicina “Carol Davila” si nu una veterinara cum s-a scris si, mai mult, este licentiat adica are diploma de licenta cu nota…9,96. Asta e de bine, dar am uitat sa intreb in ce perioada a fost student si cand a obtinut licenta, dar asta pentru data viitoare.

Mai trebuie spus, ca sa venim in sprijinul Spitalului de Pediatrie, ca s-a scos la concurs un post de medic anestezist din cele doua vacante, iar pana vineri 09.10.2015 se pot depune dosarele. 

Viceprimarul cu atributii de pimar va aparea in stirile despre punerea in functie a directorului interimar la CSM Ploiesti si noua destinatie a sediului OMV din buricul rasului.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy