Take a fresh look at your lifestyle.

Conferinta AUR Prahova// Adrian Axinia a dat de pamant cu ASF pentru modul in care a ajuns sa functioneze si cere masuri pe piata de asigurari. Vezi ce alte teme au mai fost abordate

Astazi, 18 martie 2023 a avut loc conferinta de presa a Partidului Alianta pentru Unirea Romanilor, la sediul din strada Maramures. Amfitrionul conferintei a fost Alexandru Săraru, deputatul Adrian Axinia, coordonatorul AUR la nivel de municipiu- Andreea Băluță si coordonatorul AUR la nivel de judet- Cristian Enache. Au mai fost si altii membri prezenti in sala, dar i-am enumerat doar pe cei care au luat cuvantul.

Alexandru Sărăru a facut introducerea, sub promisiunea ca e prima si ultima data cand AUR va mai organiza sambata o conferinta la Ploiesti. Dupa o scurta introducere in care amfitrionul a trecut in revista probleme de pe ordinea de zi a conferintei, au venit la pupitru deputatul Adrian Axinia, care a inceput in tromba, tratand cu seriozitate subiectul Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), mai ales ca AUR a avut recent actiuni la nivel parlamentar pe aceasta tema care au condus la iesirea in spatiul public a adevarului despre aceasta situatie.

Axinia a subliniat mai multe lucruri legate de activitatea dezastruoasa a acestei ASF, locul unde cei care o condus au salarii de circa 12.000 de euro pe luna, iar din cauza incompetentei lor, romanii sunt nevoiti sa plateasca polite, poate, in viitorul apropiat, de trei ori mai mari, ca efect al dezastrului actual.  ASF nu e singurul loc in care se intampla lucruri grave si nimeni nu raspunde. Intransigent a adus la cunostinta deputatului Axinia, unul dintre motivele pentru care s-a ajuns in aceasta situatie:

Art 292 Sesizarea din oficiu – Cod de procedura penala

Organul de urmărire penală se sesizează din oficiu dacă află că s-a săvârşit o infracţiune pe orice altă cale decât cele prevăzute la art. 289291 şi încheie un proces-verbal în acest sens.

Notă art. 292: Noutatea textului constă în faptul că, pentru a se sesiza din oficiu, organul de urmărire penală trebuie să afle de săvârşirea unei infracţiuni pe orice altă cale decât cele prevăzute la art. 289-291. La prima vedere, condiţia de mai sus pare a fi corectă. Coroborată însă cu dispoziţiile art. 294, privind examinarea sesizării, care nu permit organului judiciar să se sesizeze din oficiu în cazul unei plângeri sau a unui denunţ care nu îndeplineşte condiţiile de formă prevăzute de lege, aceasta contravine principiului oficialităţii înscris în art. 3 alin. (2). 
    Aspectele constatate se consemnează într-un proces-verbal, care nu constituie decât act de autosesizare, nu şi de începere a urmăririi penale.( sursa: lege5.ro)
Deputatul Adrian Axinia a continuat situatia de la Parcul Municipal unde a afirmat ca e nevoie de investitii pentru ca obiectivele sa se materializeze, respectiv bazinul de inot, sala de sport si muzeul sa se construiasca. Adrian Axinia a intervenit si a subliniat faptul ca AUR a facut cateva modificari lesglative pe tema sanatatii cu scopul de a veni in sprijinul cetatenilor.
Dupa cele spuse de deputatul Adrian Axinia, a luat cuvantul Andreea Băluță, care a discutat despre situatiile semnalate de cetateni in legatura cu Spitalul Judetean, unde a facut referire la faptul ca sunt prea putine ore alocate dialogului intre apartinatori si medici si, mai ales, la comunicarea dintre parti.
Cristian Enache, inginer de profesie, a luat cuvantul dupa colega sa de partid si a subliniat un aspect important legat de desfasurarea lucrarilor de orice fel din bani publici, criticand permisivitatea autoritatilor cand vine vorba de un antreprenor strain, fata de unul roman in ceea ce priveste eficienta. A venit cu o explicatie logica si a subliniat faptul ca antreprenorii straini vin cu partea de management si subcontracteaza lucrarile altor firme, la care se adauga lipsa fortei de munca si mobilizarea in cadrul santierului. Subiectele abordate de toti cei care au luat cuvantul au avut fundament si s-au bazat pe lucruri concrete, luate din realitatea cotidiana si din contactyul direct cu oamenii.
Intreaga conferinta o regasiti in materialul video de mai jos.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy