Take a fresh look at your lifestyle.

Comunitatile de romi din Prahova se pregatesc sa acceseze noi fonduri europene

In doua localitati din judetul Prahova, Filipesti de Targ si Varbilau, localitati care au in componenta un numar mare numeros de persoane de etnie roma, se deruleaza proiectul Mozaic, un proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, Subcomponenta – Dezvoltarea comunitatilor rurale interetnice. Initiativa realizarii acestui proiect apartine Fundatiei Pestalozzi din Bucuresti si Asociatiei Centrul de Resurse Apollo din Ploiesti. Pe langa cele doua localitati din judetul Prahova mai sunt incluse in proiect comuna Belciugatele din judetul Calarasi si comuna Cilibia din judetul Buzau.

Prin activitatile pe care le deruleaza in cadrul proiectului Mozaic cele doua organizatii urmaresc dezvoltarea sociala si economica a celor patru localitati prin elaborarea de planuri, strategii de dezvoltare locala care sa includa problemele specifice cu care se confrunta membrii comunitatii roma, initierea de afaceri sociale prin acordarea unor mici granturi, crearea unor organizatii comunitare si oferirea de sprijin pentru redactarea unor cereri de finantare care sa raspunda nevoilor oamenilor. Toate activitatile pun accent pe implicarea activa a membrilor comunitatii pornind de la identificarea nevoilor, consultarea lor pentru a stabili ce e mai important pentru ei ulterior umand sa fie implicati in parteneriat cu autoritatile locale la realizarea unor proiecte care sa raspunda acestor nevoi. Pentru a dobandi bagajul informational, cunostintele necesare derularii cu succes a acestor activitati peste 70 de persoane au fost participat la cursuri de facilitare comunitara, dezvoltarea abilitatilor de viata si antreprenoriat.

Sa speram ca initative similare vor fi derulate si in alte localitati din judet stiind faptul ca bugetele locale nu sunt foarte generoase iar atragerea de resurse din fonduri europene reprezinta o solutie pentru a rezolva unele dintre problemele locale.

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy