Take a fresh look at your lifestyle.

Cod galben de ninsori, viscol şi polei pentru toată ţara. ANM: Pericolul cel mai mare este poleiul.

 

În prezent, pericolul cel mai mare este transformarea precipitatiilor in ploaie si poleiul, a declarat directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu. „Pericolul cel mai mare este poleiul. Despre cantitati, deocamdata, pana duminica, este cod galben. Daca il transformam in cod portocaliu inseamna ca se amplifica fenomenul si este mai greu. Deocamdata, ANM nu isi permite sa dea informatii mai mult de duminica”, a explicat Ion Sandu.

Potrivit directorului general al ANM, „este viscol, chiar daca nu la fel de intens, dar trebuie mare atentie in cazul in care Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Ministerul Transporturilor anunta ca un drum este inchis sau se circula cu dificultate. Oamenii sa nu mai plece pe drumul ala, e clar, ca altfel ajungem iar sa moara oameni inzapeziti. Altfel nu se poate evita”. „In al doilea rand, mare atentie daca vom veni cu precizari suplimentare, precum ce am scris in atentionarea de astazi (2 februarie – n.red.), adica transformarea in ploaie sambata si duminica. Atunci trebuie mare atentie, la modul in care nu ne mai putem misca din cauza poleiului. Cam astea ar fi pana duminica seara informatiile”.

 

Sursa: jurnalul.ro


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy