Take a fresh look at your lifestyle.

Cinci ani farã Toni Alexe

In urmã cu 5 ani in jurul orei 6 dimineața o stire a șocat  lumea sportului: Baschetbalistul Toni Alexe, fost cãpitan al echipei  naționale de baschet a Romaniei si lider al echipei prahovene CSU Asesoft Ploiesti, a decedat intr-un tragic accident auto produs pe raza localitãții prahovene Sinaia.La numai o zi dupã ce acesta a cunoscut gustul victoriei CSU Asesoft Ploiești eliminând pe bulgarii de la Spartak Euroins  obtinând astfel calificarea in  Final Four FIBA Europe Cup) și dupã petrecerea organizatã de conducerea clubului in cinstea acestei calificãri, Toni a plecat de la Ploiești spre Oradea acolo unde îl așteptau soția ( Lia ) si fetița(Paula) ,dar …….la kilometru 120 de la Sinaia  spre Brașov ,Toni Alexe a plecat definitiv si irevocabil  dintre noi. Din cauza vitezei, acesta a pierdut controlul volanului  propiei mașini (un Peugeout 307) intr-o curbã,a intrat pe contrasens  și s-a lovit frontal cu un camion,impactul fiind fatal. La ora 5.50  Ion Lefter, organizatorul de competitii de la CSU Asesoft a plecat imediat spre Sinaia, dupã ce a primit un telefon.La aceea ora la fața tragicului eveniment au apãrut agenții Poliției Rutiere, un echipaj de descarcerare a pompierilor militari si un echipaj medical de urgențã, acesta din urmã  nu au mai avut ce sã facã decât sã constate decesul lui Toni Alexe.

“Condițiile  de trafic erau foarte bune, vizibilitatea – de asemenea. Cauza o reprezintã neadaptarea a vitezei la o curba de dreapta”, au precizat polițiștii din Sinaia la aceea vreme. Incepând cu 21 ianuarie 2005,tricoul cu numãrul 9, a fost retras definitiv de la clubul ploieștean.  Toni Alexe se odihnește in cimitirul Rulikovsky din  Oradea. Ca o recunoaștere a valorii celui care a fost Toni Alexe, Federația Europeanã de Baschet l-a inclus pe fostul cãpitan în galeria „Hall of Fame” din Europa. Azi  ,21 ianuarie 2010 lumea baschetului si a sportului in general ,sport care l-a transformat într-un idol mai  varsã o lacrimã in memoria celui care a fost pentru sportul românesc si pentru baschetul masculin prahovean Toni Alexe. In sport, la fel ca in viațã ,o secundã poate insemna enorm.Pentru Toni ,a insemnat pe 21 ianuarie,in jurul orei 6 dimineața in Sinaia ….sfârșitul unui drum,sfârșitul unei povești frumoase,povestea unei calificãri in Final Four-ul FIBA Europe Cup,sfârșitul unei lumi pe care o iubea enorm. La 35 de ani,Toni Alexe a plecat sã le predea baschet ingerilor,a plecat ca sã se intâlneascã cu: Cãtãlin Hâldan, Mișa Klein, Ștefan Vrãbioru…A plecat sã completeze naționala de sportivi a României de dincolo de cer.

Odihnește-te  in pace Toni și ai grijã de tine ,acolo sus. Doar durerea e mai mare decât dragostea noastrã pentru tine.

P.S.: Un om de exceptie,un sportiv devotat si valoros o carierã impecabilã . Așa poate fi descrisã viata celui care a fost Toni Alexe. Unele lucruri sunt imposibil de explicat iar orice victorie sau înfrângere pe terenul de baschet ( si cel de sport) poate fi ultima și trebuie trãitã la intensitate maximã. Așa fãcea Toni.Trãia fiecare secundã a fiecãrui meci la intensitatea unui profesionist.A unui sportiv adevãrat care știa cã prin muncã și devotament pentru culorile clubului vei avea satisfacția victoriei. Satisfacție care s-a oprit brusc si nedrept,prea devreme in ziua de 21 ianuarie 2005.

Toni s-a nascut pe 21 decembrie 1969, la Constanța.

A evoluat la  Dinamo Oradea (1988-1990), Szolnoki Olaj (în Ungaria, 1995-1998), Sopron (în Ungaria, 1999-2000), West Petrom Arad (2000-2002), Falco Szombathely (în Ungaria, 2002-2003) și Asesoft Ploiești (2003-2005).

A jucat în echipa naționalã a României, având peste 250 de meciuri jucate la diferite nivele în echipamentul tricolor , fiind in cateva meciuri  și cãpitan de echipã.

În sezonul 2001-2002, când evolua pentru West Petrom  Arad a fost și antrenor secund. Realizãri personale:

Medalia de argint la Campionatul European din  cu echipa naționalã de juniori (  1988-1990)

Component al naționalei de seniori între 1989-1997 și 2001-2002;

A participat  la All-Star Game-ul campionatului Ungariei în 1998 și 1999;

Campion al României – 2001,2002 și 2004;

De 4 ori cel mai bun jucãtor al campionatului

1 datã desemnat cel mai valoros jucãtor strãin din campionatul Ungariei.

Te vom iubi mereu, Toni Alexe !!!

( Gabriel Dima)


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy