Take a fresh look at your lifestyle.

Cezar Stoichiciu// Avem propunerile pentru redresarea CSM Ploiesti. Vezi care sunt cheltuielile care vor fi taiate si ce se vrea in continuare

La ultima sedinta extraordinara de Consiliu Local, consilierii i-au cerut directorului interimar al CSM ploiesti, Cezar Stoichiciu, o serie de masuri pentru redresarea acestui club care traieste din bani publici. Incomodph.ro a facut rost de ceea ce urmeaza sa propuna Stoichiciu consilierilor locali si am putea spune ca masurile sunt bune, dar nu suficiente, daca se urmareste, in sfarsit, performanta si nu sportul de masa facut de dragul de acheltui bani publici.

Se pare ca au avut loc renegocieri de contracte, care au condus la reduceri de cheltuieli. O suma relativ importanta se cheltuia pana acum cu jurnalistii care aveau contracte de prestari sevicii, cu care se cheltuiau 5.329 lei/ luna. Aceasta suma care conform raportului va fi taiata din buget, nu cunoastem daca reprezinta rezilierea tuturor contractelor cu jurnalistii si nici nu ni se spune cine si cati sunt acestia.

S-a umblat la contractele de prestari servicii cu cei care au acceptat sa ramana in structura CSM Ploiesti si s-au reziliat contracte, dupa cum urmeaza:

–          Rezilierea contractelor civile a doi jucatori de handbal masculin seniori, la propunerea coordonatorului sectiei, care nu aveau performante- 46.000 lei economie

–          Rezilierea contractului cu preparatorul fizic care incasa 14.676 lei /luna si semnarea unui alt contract contra sumei de 3.700/ luna

–          Rezilierea contractului de servicii medicale( psiholog, doctor, clinica) – 19.500 lei economie

–          Rezilierea contractului cu sala de forta si incheierea unui parteneriat ( cu titlu gratuit) cu alte sali de sport- 2.400 lei/ luna economie

–          Reducerea pretului contractual la maseuri- 3.240 lei/ luna economie

–          Reducerea pretului contractual la o sportiva de la sectia de baschet feminin- 2.490 lei/ luna economie

–          Rezilierea contractului antrenorului de baschet seniori si incheierea unui alt contract cu un nou antrenor- 3.678 lei/ luna economie

–          Rezilierea contractului cu antrenoare de la sectia de natatie- 2.206 lei/ luna economie

–          Rezilierea contractului de servicii de masa si incheierea unui contract cu o alta societate- reducere cu 6 lei/ zi/ pers.- economie 9.600 lei/ luna( aici ar fi important de stiut a cui a fost societatea cu care a avut contract CSM Ploiesti pana in prezent)

–          Rezilierea contractului de servicii cu societatea unde se realiza recuperarea sportivilor din cadrul echipelor de handbalfeminin si masculin- economie 4.800 lei/ luna economie ( recuperarea urmeaza a se face la sala Olimpia si bazinul Vega)

–          Sistarea semi-cantonamentelor echipei de handbal feminin senioare inaintea meciurilor de acasa- economie 4.500 lei/ luna

Totalul acestor economii lunare se ridica la suma de 118.869 lei. Conform raportului ce va fi prezentat cheltuielile din anul 2014 ale CSM Ploiesti au fost de 5.146.204 lei, iar cele pe anul 2015 s-au dus spre 5.900.605 lei, conform contului de executie din 31 august 2015.

Asadar, reducerea cheltuielilor cu 118.869 lei pe luna inseamna ca anual circa 1,4 miliarde lei vor fi economisiti. La prima vedere pare o economie sanatoasa, dar privite in amanunt, aceste masuri nu indeamna la performanta. Cert este ca ani de zile, prin CSM s-au spalat bani grei, fara sa se urmareasca promovarea valorilor sportive si a tinerilor de mare calitate sportiva.

In sedinta de Consiliu Local, consilierul Radu Socoleanu a cerut directorului CSM Ploiesti sa vina in urmatoarea sedinta extraorinara cu previziunile economice menite sa duca acest club in locul care i se cuvine, potrivit investitiilor.

Conform raportului, o prima masura ar fi stabilirea unui plafon maxim de salarizare atat a sportivilor, cat si a antrenorilor. De asemenea, se intentioneaza comasarea sportivilor din cele 33 de aparmanete puse la dispozitie de club, in 23 de apartamente, ceea ce ar insemna o reducere a cheltuielilor cu 9.000 de lei pe luna( aceasta este o masura stupida, care va creea disconfort sportivilor care pana acum oricum nu s-au obosit sa duca CSM Ploiesti in elita sportului romanesc. Deci nu se va pune problema de cresterea performantelor).

Se cauta sponsori, pentru a suplimenta veniturile care vor fi diminuate prin aceste masuri prezentate mai sus. Cuvantul de ordine al directorului CSM Ploiesti trebuie sa fie PERFORMANTA, daca vrea sa se spele de pacate in fata Incomodph.ro. Pentru moment, masurile propuse Consiliului Local reprezinta o reducere a chelutielilor inutile sau, in cel mai fericit caz, neconforme cu perfomantele sportive prezente. Se impune o strategie pe termen mediu si lung pentru ca CSM sa ajunga in elita, sa produca tineri sportivi valorosi pe care sa ii vanda pe sume profitabile si sa aduca tot mai multi copii catre sporturile pe care le promoveaza.

In definitiv, profitabilitatea unui club sportiv o reprezinta cresterea si vanzarea sportivilor catre alte cluburi la preturi care sa aduca plus-valoarea in bugetul sau si intretinerea unui climat de performanta pentru mentinerea acestei profitabilitati. Procedand asa, CSM Ploiesti nu va mai avea nevoie de sume din bugetul local si se va autofinanta, ceea ce va fi o bila alba pentru oricine va conduce acest club. Ce vreau eu de la Cezar Stoichiciu este sa ceara un audit si sa prezinte rezultatele pentru a cunoaste cu adevarat vinovatii pentru situatia dezastruoasa in care se afla clubul pe care il conduce in prezent. Pana atunci, asteptam sa vedem cum vor  primi consilierii locali propunerile directorului CSM Ploiesti.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy