Take a fresh look at your lifestyle.

CAMPIONATUL EUROPEAN DE KARATE TRADITIONAL FUDOKAN-SHOTOKAN LIMASSOL – CIPRU , 4-8 NOIMEBRIE 2010

Calificarile sportivilor români s-au făcut în urma desfășurării campionatelor naționale aferente fiecărei categorii de vârstă astfel ca la categoriile de copii au fost calificați 8 sportivi la probele individuale și o echipă, iar la celelalte categorii câte 4 sportivi pentru probele individuale și o echipă.

De la secția noastră am avut calificați și selecționați în loturile naționale pentru participarea la diferite probe ( kata ind, kumite ind, fuku-go, enbu, kata echipe, kumite echipe )  următorii sportivi :

La cat. copii 3 ( 8-9 ani ) : Radu Marin și Flavius Zafiris

La cat. copii 2 (10-11 ani ) : Crina Tudor

La cat. copii 1 ( 12-13 ani) : Horațiu Lixandru , Radu Popescu, Andreea Neagu, Ioana Ursulescu și Irina Sandu

La cat. cadeți (14-15 ani ) :Marius Creța, Tiberiu Popescu, Costin Nistor, Andreea David, Niculae Mihaela

La cat. Juniori (16-18 ani ) : Sabina Beldeanu și Sami Raisour

La cat.Tineret (19-21ani ): Cosmin Porumboiu, Mihăiță Vișan, Octavian Uruc, Tudor Graur

La cat Seniori (+21 ani ) : Corina Tănăsescu, Manona Danciu, Cristina Gustoiu, Tiberiu Matei, Romeo Trandafir, Adrian Cojocaru, Robert Miclea.

Au participat peste 500 de sportivi din 15 țări, dar în comparație cu alte ediții ale campionatului european de stil numărul de sportivi dar și de echipe prezente s-a micșorat cu aproximativ 25%.

Structura de desfăsurare a competiției a fost urmaătoarea :

3-4 noiembrie – curs de arbitraj,

5 noiembrie

ora 9 – stagiu cu sensei Ilija Iorga, 10 Dan – fondatorul Fudokan-lui.

ora 10.30 – start pentru grupele de copii pentru toate probele

ora 15.00 – start pentru grupele de cadeti, juniori si tineret – probe tehnice

6 noimbrie

ora 9.30 – start pentru finalele de la cadeti

ora 14.00- deschiderea oficiala la care au fost prezenti purtătorul de cavînt al guvernului cipriot, președintele Comitetului Olimpic din Cipru si alte oficialitati locale , care au adresat cuvinte de apreciere , subliniind faptul că este pentru prima dată când în Cippru se organizează o astfel de manifestare sportivă.

A urmat o frumoasă demonstrație de dansuri tradiționale care s-a transformat , la final , într-o mare bucurie , toți sportivii ciprioți și apoi și ceilalti au dansat împreună într-o mare horă. A fost un fapt inedit, pentru un astfel de moment – deschiderea oficială. Inițial totul a început de un arbitru rus care a intrat între dansatorii profesioniști ciprioți, apoi sportivii ciprioți au început și ei să danseze …și de aici toți ceilalti. A fost o bucurie pentru inimă și în același timp esența întâlnirii noastre : COMUNIUNEA.

La final toată lumea a aplaudat într-o explozie de bucurie. În momentul când Sensei Ilija Iorga  a fost invitat să vorbească, toată sala a cântat Happy Birthday to You , fiindcă pe 15 noiembrie împlineste 70 de ani.

După defilarea delegațiilor a re-începput competiția cu finalele la juniori si tineret și preliminarii pentru seniori. A fost cea mai complicată și mai grea zi.

7 noiembrie

Ora 11. Finale pentru seniori și premierea sportivilor

De remarcat :

La cat. copii III,  Marin Radu intră foarte determinat în concurs și câștigă toate cele 5 meciuri reușind altfel să ocupe prima poziție. De asemenea un rezultat mai puțin așteptat, de fapt o surpriză plăcută,  este locul III pentru Crina Tudor ( copii II)  la proba de kumite , noi mergând la acest concurs cu obiectivul de a obține o medalie la kata.

Sportivii de la cat. copii I , ca și în țară, au dat un adevărat recital pentru că pur și simplu a fost de netrecut împărțindând totul între ei la toate probele individuale. Lixandru Horațiu este după acest concurs liderul de generație și sportivul cel mai complet și care a obținut 4 locuri I – kata ind, kumite ind, enbu masc, kata echipe masc.

Îl secondează foarte aproape Radu Popescu care are un potențial extraordinar , între cei doi fiind o concurență acerbă pe suprafață și o prietenie la același nivel în afară.

Cadeții , conduși de Marius Creța, demostrează superioritatea liniei noastre tehnice și se remarcă la aproape toate probele.

La juniori , reîntors de curând din ale tinereții valuri și selecționat în lot în locul unui sportiv constănțean, Sami Raisour ( cândva medaliat la primul campionat mondial de copii ) , nu a reușit să treaca spre medalie. În schimb Sabina Beldeanu confirmă și are din ce în ce mai multă încreddere în potențialul ei reușit o frumoasă medalie de bronz la kumite.

La tineret băieții au luptat eroic și au obținut frumoase medalii și este greu să remarc pe cineva din cei 4 sportivi dar l-aș sublinia pe Octavian Uruc care prin atitudinea lui și prin modul cum îi mobilizează și pe ceilalți este liderul de generație.

Seniorii au venit la europene cu gândul mondialele din Brazilia…spre care se îndreaptă în acest moment. Acest concurs a venit pentre ei într-un moment excelent pentru că în acest mod și-au făcut o verificare la un nivel foarte înalt. Am reușit să văd toate finalele lor și am discutat cu ei ce mici ajustări să mai facă. Robert Miclea era puțin afectat de locul II de la kata dar l-am remontat, l-am trecut de acest moment pentru că avem un obiectiv mult mai important la mondiale. Danciu Manona după ce în campionat a avut o ușoară scădere de calitate iată ca aici este din nou pe prima poziție la kata individual. Comportare foarte bună și apreciată de colegii de echipă , Adrian Cojocaru punctează decisiv în finala de kumite echipe ( considerată cea mai spectaculoasă probă din campionat) și aduce Romănia pe primul loc. Sper ca și în Brazilia să reușească o comportare la fel de bună atât el cât și ceilalți sportivi ploieșteni.

Per total din 26 de sportivi de la Conpet- Petrolul avem 24 de medaliați , doar 2 nereușind să se apropie de podium.

Ca o remarcă pentru seniorii care au plecat în Brazilia : ieri când am ajuns la aeroportul Otopeni am constatat că din 10 sportivii care alcătuiesc lotul României și merg să scrie istoria karate-ului tradițional românesc ( 5 băieși și 5 fete ) , 7 sunt de la CS Conpet-Petrolul( Danciu Manona, Robert Miclea, Corina Tănăsescu, Adrian Cojocaru, Cristina Gustoiu, Romeo Trandafir, Tiberiu Matei) , 2 fete de la Olimpia București ( Lare Simona, exConpet-Petrolistă, formată la noi în secție) și Nae Cornelia si un băiat ( Călin Marincaș) de la Zalău.

Revenind la competiția din Cipru , luni am avut o zi destinată unei excursii în care am vizitat  cea mai mare fabrică de vinuri și am și degustat licorile podgoriilor cipriote. Apoi parcurgând drumul printre întinse livezi de lămâi, portocali și  mandarine am ajuns și am vizitat  castelul medieval Kolossi, după care am avut 2 ore libere în Limassol pentru cumpărături. Ultima oprire a fost  la aeroportul din Larnaca de unde am luat avionul spre casă.

REZULTATE TEHNICE

Copii  III ( 8-9 ani )

 1. kata ind masculin – Radu Marin – locul I

 

copii II ( 10-11 ani )

 1. kumite ind feminin – Crina Tudor – locul III

 

copii I ( 12-13ani )

 1. kata ind masculin – Lixandru Horatiu – locul I
 2. kata ind feminin – Ioana Ursulescu – locul I
 3. kumite ind masc – Lixandru Horatiu – locul I
 4. kumite ind fem – Andreea Neagu – locul I
 5. kata echipe masc – Lixandru Horațiu, Radu Popescu, Robert Manta( Asagi Breaza) – loc I
 6. kata echipe fem – Irina Sandu, Ioana Ursulescu, Andreea Neagu – locul I
 7. enbu masc – Lixandru Horațiu, Radu Popescu – loc I
 8. enbu mixt – Ioana Ursulesc, Radu Popescu – loc I
 9. kumite ind masc – Radu Popescu – locul II
 10. kumite ind fem – Ioana Ursulescu – locul III
 11. kata ind masc – Radu Popescu – locul IV

 

cadeti ( 14-15 ani )

 1. kata ind feminin – Andreea David – locul I
 2. kata ind masculin- Marius Creța- locul I
 3. enbu mixt – Marius Creța, Mihaela Niculae – locul I
 4. enbu masculin – Marius Creța , Tiberiu Popescu – locul I
 5. kata echipe masculin – Marius Creța , Tiberiu Popescu, Costin Nistor – locul I
 6. kata echipe feminin – Mihaela Niculae, Andreea David, Ioana Dumitru ( Galati) – locul I
 7. fuku-go masc – Costin Nistor- locul II
 8. kumite ind feminin – Andreea David – locul III
 9. kata ind masculin – Costin Nistor – locul IV
 10. kata ind feminin – Mihaela Niculae – locul IV

 

juniori ( 16-18 ani )

 1. Kumite ind feminin – Sabina Beldeanu – locul III

 

Tineret ( 19-21 ani )

 1. kata ind masculin – Octavian Uruc – locul I
 2. kata echipe masc – Octavian Uruc, Tudor Graur, Mihăiță Vișan – locul I
 3. enbu masculin – Tudor Graur, Mihăiță Vișan – locul I
 4. enbu mixt – Sabina Beldeanu , Cosmin Porumboiu – locul II
 5. kumite echipe masc – Cosmin Porumboiu, Uruc Octavian , – locul II

 

seniori ( + 21 ani )

 1. kata ind feminin – Manona Danciu – locul I
 2. kata echipe fem – Manona Danciu, Cristina Gustoiu, Corina Tănăsescu- locul I
 3. kata echipe masc – Robert Miclea, Romeo Trandafir , Tiberiu Matei – locul I
 4. enbu masculin – Romeo Trandafir, Adrian Cojocaru- locul I
 5. enbu mixt _ Manona Danciu , Robert Miclea – locul I
 6. kumite echipe masc – Adrian Cojocaru , Călin Marincaș ( Zalău), Oliwer Dobre ( Slatina ) – locul I
 7. kata ind masc – Robert Miclea – locul II
 8. fuku-go feminin – Corina Tănăsescu – locul II
 9. kata ind masculin – Matei Tiberiu – locul III
 10. kata ind feminin  – Cristina Gustoiu – locul III

Ieri, așa cum subliniam mai devreme, seniorii au decolat spre Brazilia pentru a participa la Campionatul Mondial de Karate Traditional. Se vor întoarce joi ( 18 nov 2010).

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy