Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la bilanţul SRI, că deputatul Mihail Boldea se află în Kenya şi a arătat că se va implica în mod categoric în readucerea acestuia în ţară. „Îl vom găsi şi în gaură de şarpe”, a promis Băsescu.
„Mă voi implica categoric şi în acest caz de aducere înapoi. Ştim unde este, vom face toate eforturile posibile. Da, acum câteva ore era în Kenya. Nu ştim unde va fi diseară”, a spus Băsescu.
El a relatat că în trecut s-a implicat şi în aducerea înapoi a altor infractori daţi în urmărire generală – Naor, Popa, Necolaiciuc, Hayssam. „Readucerea implică foarte mult efort politic, nu doar poliţienesc. Numai eu ştiu câte intervenţii am avut la preşedintele Indoneziei-telefoane, scrisori personale”, a declarat Traian Băsescu referindu-se la readucerea în România a lui Nicolae Popa.
„Încă de aseară, statul român a declanşat procedurile de aducere în ţară a domnului Boldrea. Nu ştiu cât de repede, cât va dura, dar vă asigur că îl vom găsi şi în gaură de şarpe până la urmă. Va trebui să revină, aşa cum a fost şi cu alţii”, a asigurat Băsescu.
Preşedintele a precizat că imediat ce a aflat de plecarea din ţară a lui Mihail Boldea a dorit să ştie cum s-a întâmplat acest lucru.
„Sigur că imediat ce am aflat am dorit şi eu să ştiu cum a fost posibil, pentru că tot mandatul meu am tot alergat după de-ăştia să-i aducem înapoi – Naor, Popa, Necolaiciuc şi alţii – şi încercăm şi cu Omar Hayssam. Acum s-a mărit lista dintr-odată, trebuie să vă spun că readucerile astea implică foarte mult efort politic, nu numai poliţienesc. Câteva intervenţii a trebuit să fac la preşedintele Indoneziei, scrisori personale, convorbiri telefonice, la preşedintele Ciprului pentru Comisia rogatorie legată de Petromservice”, a amintit preşedintele.
Băsescu a exclus varianta că procurorii să fi facilitat în mod deliberat scăparea lui Boldea din România. „Sunt convins că cei care au muncit la dosar nu au vrut să-l scape”, a apreciat şeful statului.
În schimb, preşedintele le-a reproşat procurorilor faptul că au declanşat procedurile de reţinere şi interogare prea târziu, astfel încât Mihail Boldea a avut timp în weekend să-şi pregătească ieşirea din ţară, înainte ca Parlamentul să dea curs solicitării Parchetului de a permite reţinerea lui.
„Oboseala şi o carenţă profesională au făcut ca procurorii să declanşeze operaţiunea într-un moment nepotrivit”, crede preşedintele care susţine că operaţiunea ar fi trebuit să înceapă într-o zi de luni astfel încât Parlamentul să dea imediat un aviz pentru arestarea deputatului.
Sursa: rtv.net