«ESTHR – pachet integrat de acţiuni pentru dezvoltarea rolului femeii însocietatea românească»
Blocul Naţional Sindical a organizat pe 1 martie 2011, ora 11.00, conferinţa de presă în cadrul căreia a prezentat planurile de afaceri premiate cu cate 20 000 Lei in cadrul proiectului “ESTHR – pachet integrat de acţiuni pentru dezvoltarea rolului femeii în societatea românească”. Concursul de planuri de afaceri se desfasoara in perioada 19.07.2010 – 30.06.2011 si este impartit in 4 etape de inscriere a planurilor de afaceri. Prima etapă a proiectului a premiat 10 planuri de afaceri care au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă:
GHIOC SILVIA din Focşani a obţinut un punctaj de 55.5 puncte pentru o afacere în domeniul consultanţei şi a promovării firmelor eco. Serviciile oferite de EcoStyle sunt oferirea de informaţii privind trecerea la un stil de viaţă eco, transformarea casei şi a biroului în spaţii ecofriendly, audit energetic, realizarea de publicaţii în domeniul energiei verzi şi promovarea online a serviciilor şi afacerilor bio.
BILIAC ELVIRA DANIELA din Bucureşti a obţinut 45 de puncte pentru realizarea unui plan de afacere în domeniul comerţului online. Raftul-cu-piese SRL va asigura servicii de comerţ cu piese şi subansamble auto.
POP ANCA MARIANA din Satu Mare a obţinut 45 de puncte pentru un plan de afacere vizând înfiinţarea unui centru educativ pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 7 ani. La “Centrul Mimo şi Dalia” copiii pot obţine abilităţi cognitive şi deprinderi utile în viaţă, pot socializa şi pot beneficia de îmbunătăţirea relaţiei cu părinţii lor, Centrul prevăzând inclusiv activităţi cu părinţii.
MARIN ELISABETA din Vaslui a obţinut 45 de puncte în urma realizării unui plan de afacere care vizează înfiinţarea unui centru de instruire a elevilor din clasele I-IV. După cum menţionează şi numele, la Lecţii SRL elevii sunt susţinuţi în realizarea temelor impuse de învăţământul obligatoriu de stat, dar pot beneficia şi de servicii de dezvoltare a abilităţilor.
BUHOCIU MARIA din Bucureşti a obţinut 41 de puncte pentru planul de afacere vizând înfiinţarea unui centru de înfrumuseţare, slăbire, remodelare, întreţinere şi relaxare. Upgrade Beauty Center are drept motto “Because I love my body”.
STUCZ MARIA din Mureş a obţinut 41 de puncte pentru un plan de afacere ce vizează înfiinţarea unui loc de joacă pentru copii care contribuie la dezvoltarea lor creativă. “Kiddo” oferă şi părinţilor posibilitatea de a-şi petrece timpul liber fără grija copiilor.
SGONDEA LUMINIŢA din Caraş Severin a obţinut 40 de puncte pentru un plan de afacere al cărei obiect de activitate îl reprezintă recrutarea şi plasarea de forţă de muncă. Eurojob SRL asigură instruirea şi dezvoltarea competenţelor personalului , precum şi consultanţă în domeniul resurselor umane.
COSMA ELENA NICOLETA dîn Bucureşti a obţinut 34 de puncte pentru realizarea unui plan de afacere privind prezentarea de saltele şi produse pentru dormit cu caracteristici medicale. Sloganul “VitalityFlex” este “Sănătate printr-un somn liniştit”.
DURDUC DANIELA din Galaţi a obţinut 34 de puncte pentru redactarea unui plan de afacere pentru societatea “Daniela Durduc Întreprindere Individuală” care va furniza servicii de consultanţă pentru afaceri şi management de proiect în regiunea estică a României.
ARON MARIA din Timişoara a obţinut 32 de puncte pentru redactarea unui plan de afacere ce vizează producţia de legume, zarzavaturi, verdeţuri şi ouă. Produsele Terralia vor fi produse în sistem ecologic şi vor fi recoltate doar la solicitarea prealabilă a clienţilor, fără a fi necesară depozitarea şi păstrarea lor până la valorificare.
Proiectul ESTHR, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 este la cel de-al treilea său an de implementare şi a debutat prin realizarea unei cercetări semnificative în domeniul discriminării practicate în diferitele regiuni ale României, şi a unui ”Ghid de bune practici pentru respectarea egalităţii de şanse şi combaterea formelor de discriminare în societate şi în piaţa muncii» elaborat de experţii BNS.
Implementarea proiectului a fost realizată prin intermediul a 8 centre regionale de consiliere (Puncte de Egalitate de Şanse) în care femeile pot obţine informaţii despre tipurile de discriminare cu care se pot confrunta în piaţa muncii şi despre modalităţile de reacţie la situaţiile discriminatorii, dar şi unde sunt ghidate în redactarea unor de planuri de afacere. Pornind de la premisa că femeile au nevoie de susţinere financiară pentru demararea unor afaceri, BNS acordă, din bugetul proiectului ESTHR, 40 de premii a câte 20 000 lei pentru cele mai bune planuri de afaceri realizate de femei, conform punctajului stabilit prin Regulamentul concursului.
A doua etapă de depunere a planurilor de afaceri s-a încheiat pe 28 februarie, următoarele câştigătoare fiind anunţate în decurs de 30 de zile.
Concursul de planuri de afaceri ESTHR se va finaliza pe 30 iunie 2011, Regulamentul fiind disponibil pe site-ul proiectului, www.egalitatedesansa.ro.