Take a fresh look at your lifestyle.

Beizadeaua omului de afaceri Ţântaş, şase ani de închisoare cu executare

 

Darius Ţânţaş, unul dintre fiii omului de afaceri Vasile Ţânţaş, a fost condamnat la şase ani de închisoare de Tribunalul Satu Mare, care a rejudecat dosarul în cazul unui accident mortal pe care acesta l-a provocat în 2008, cazul soldându-se la acea vreme cu cercetarea conducerii Poliţiei Judeţene.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Satu Mare, judecătorul Remus Nemeş, a declarat, vineri că Darius Ţânţaş a fost condamnat, joi, la şase ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă.

Acesta a precizat că sentinţa poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Oradea.

În 7 septembrie 2008, Darius Ţânţaş a comis un accident de circulaţie mortal, după care a părăsit ţara, fiind declanşată o anchetă internă în urma căreia s-a decis cercetarea de către IGPR a conducerii Poliţiei Judeţene Satu Mare.

Darius Ţânţaş a fost implicat într-un accident rutier pe DN 19, în judeţul Satu Mare. Tânărul, care la acea vreme avea 21 de ani, conducea un autoturism Mercedes şi întrucât nu a păstrat distanţa corespunzătoare în mers faţă de un autoturism condus regulamentar a intrat în coliziune cu acesta şi l-a proiectat în afara şoselei. Rănit grav, şoferul celeilalte maşini a fost transportat cu un elicopter SMURD la un spital din Târgu Mureş, unde a murit. Autorul accidentului şi tânăra au fost şi ei răniţi.

Experţii chemaţi să se pronunţe au ajuns la concluzia că viteza maşinii conduse de Darius Ţânţas era de 167 de kilometri la oră, în timp ce autoturismul condus de tânărul care şi-a pierdut viaţa avea doar 62 de kilometri la oră. Darius Ţânţaş avea permisul suspendat şi o alcoolemie de 1,1 la mie.

În urma accidentului Darius Ţânţaş, diagnosticat de politraumatism şi fracturi multiple la femur, a fost dus cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Satu Mare, iar după câteva ore, la cererea familiei, a fost dus la Spitalul Judeţean din Baia Mare. În seara aceleiaşi zile, Darius Ţânţaş a fost dus de familie la o clinică din Nurnberg – Germania.

Surse judiciare afirmau la acea vreme că dosarul Poliţiei în cazul accidentului a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare la trei zile după accident, după ce Darius Ţânţaş ieşise din ţară.

În data de 26 septembrie, Judecătoria Satu Mare a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pe 30 de zile. În 28 octombrie 2008, tânărul a revenit în ţară şi s-a predat autorităţilor. El a executat cele 30 de zile de arest preventiv, apoi a fost pus în libertate.

 

Sursa: rtv.net


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy