Take a fresh look at your lifestyle.

Bazinul Vega se preconizeza a fi refacut pe 31.12.2022, in functie de cat de dispusi vor fi consilierii local sa aloce bani pentru reparatii. Vrem contractul cerut prin legea 544/2001

Ancheta jurnalistica a Intransigent despre ce se intampla cu sportivii sectiiei de inot a CSS Ploiesti, dar si a CSM Ploisti, pana la urma, pentru ca ambele se confrunta cu aceleasi probleme, continua.

Suntem in faza in care vrem sa stim care este situatia Bazinului Vega, care a fost inchis pe data de 15 noiembrie 2020, iar sportivii ambelor sectii sunt nevoiti sa se deplaseze la bazinul olimpic de la Izvorani. Pana cand? Asta incercam sa aflam, dar lipsa de transparenta din primaria Ploiesti ne creeaza mari probleme, pe care in timp sunt sigur ca le vom rezolva.

Situatia bazinului Vega este mai grava decat ne asteptam punand o serie de cinci intrebari plus o solicitare de a mi se da contractul care sta la baza lucrarilor de reparatii curente.  In data de 21.04.2022 am depus la registratura primariei solicitarea confor Legii 544/2001, cu privire la liberul acces la informatiile publice, cu nr. 8388. Raspunsul a venit de la Directia Tehnic Investitii si este, oricum, mai bun decat orice raspuns primit de la Directia de Comunicare si Relatii Publice, numai ca lipseste cel mai important lucru cerut si anume, contractul dintre primaria Ploiesti si firma care trebuie sa efectueze lucrarile.

Mentionam ca chiar daca raspunsul a venit in termenul de 10 zile in care l-am solicitat conform legii, el nu ramane fara obiect pentru ca nu mi s-a pus la dispozitie contractual cintre parti, asa ca procesul deschis deja merge inainte.

Bomba acestei stiri este ca desi s-a semnat contractual intre parti in 05.04.2022, el este un contract subsecvent incheiat in baza unui Acord cadru nr. 1061/16.01.2020, respectiv cu mai bine de doi ani in urma. In tot acest timp, reparatiile acestui bazin au fost tinute in stand-by, desi este extrem de necesara repararea lui, pentru ca inotatorii sa nu-si piarda motivatia, ducandu-se la Izvorani.

Citeste si: Sectia de inot a CSS Ploiesti se chinuie sa faca rost de bani pentru antrenamente si performanta. Dar ce fac si cum raspund cei care trebuie sa ii asigure, din ISJ Prahova?

Prin urmare, dupa cum vedeti in poza, pana acum s-au adus cateva roabe de nisip, de catre firma al carei nume nu il dam inca, pentru ca vrem sa mai facem niste investigatii cu privire la activitatea ei. Pana acum va putem spune ca este o firma care la nivelul anului 2020 avea un numar de 6 angajati, asa cum resie din datele de la Ministerul de Finante.

Deducem ca, fiind un acord cadru, este vorba despre o atribuire directa inca din …16.01.2020, timp in care cei sase angajati ai firmei poate au fost antamati pentru alte lucrari si nu au mai trecut de luni de zile pe la bazinul Vega.

In contract este prevazut termenul limita pentru executarea lucrarilor, respectiv 31.12.2022. De ce oare atat de tarziu?

In final, citam din raspunsul primat: “Lucrurile ce urmeaza a fi executate vor fi stabilite in urma analizarii devizelor estimateive transmise de executant in conformitate cu preturile ofertate si, in functie de bugetul alocat contractului, se vor stabili tipurile si cantitatile de lucrari ce se vor putea executa. Acestea vor fi communicate executantului in vederea demararii lucrarilor”.

Prin urmare, ni se spune ceva de genul, lucrarile la bazinul Vega se vor demara in functie de banii care vor fi alocati in buget pentru lucrarile de reparatii, sume in baza carora se vor stabili ce lucrari se executa de catre contractorul caruia i s-a atribuit direct lucrarea de reparatii inca din 16.01.2020. De ce s-a atribuit direct atunci si de ce s-a semnat contractual subsecvent de-abia dupa doi ani si patru luni, poate ne spune d-ul primar atat de lipsit de preocuparea de a repara cat mai repede lucrarile de reparatii la Vega.

Asteptam contractul dintre primarie si firma careia I s-au atribuit lucrarile, pentru a stii cu exactitate ce clause prevede. De la noi se vede ca aceste lucruri se indreapta usor catre un alt abuz in serviciu, chiar daca inca nu se intelege ceea ce implica acest articol de cod penal in primaria Ploiesti. De asemenea, mai aducem in atentia opiniei publice faptul ca in sedinta de Consiliu Local din 29.04.2022, s-a aprobat o HCL 166/2022 prin care 120.000 de lei alocati pentru investitii in bazinul Vega au fost directionati spre alte destinatii, in loc sa fie directionati pentru finalziarea lucrarilor de reparatii pe care atatia tineri sportive si antrenorii si parintii lor le asteapta.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy