Take a fresh look at your lifestyle.

Badescu duce cainii comunitari la Valea Calugareasca. De ce oare?

In urma cu aproximativ doua luni,mult prea celebrul  primar al Ploieştiului, Iulian Badescu, a anunţat, că în bugetul pe anul 2013 au fost prevăzute fonduri pentru construirea, în parteneriat public cu comuna Valea Calugareasca, a unui adapost pentru cainii comunitari.
Din cauza faptului ca actualul adăpost de la Bucov este arhiplin si nu exista posibilitati de extindere a acestuia, dupa alegerile locale de anul trecut au avut loc discutii intre Primaria Ploiesti si Primaria Valea Calugăreasca pentru infiintarea, prin parteneriat, a unei locatii in care sa ajunga cainii comunitari care se gasesc pe toate strazile din Ploiesti, cu precadere in cartierele marginase. Potrivit primarului comunei Valea Călugărească, Vasilica Neacşu, la granita dintre satele Valea Călugărească şi Pantazi, în apropierea fostului combinat Romfosfochim, exista un  teren disponibil care apartine primăriei, cu o suprafata de aproximativ 6.000 de metri pătraţi, pe care se doreşte înfiinţarea acestui adăpost. „Crearea acestui adapost nu aduce decat avantaje, atat Ploiestiului, cat si comunei noastre. Asta ar presupune ca pe langa faptul ca am aduna si maidanezii de pe strazile din Valea Călugăreasca, am crea si circa 10-15 locuri de munca pentru oamenii din comuna. Este chiar ideala infiintarea unui astfel de adapost, avand in vedere ca locatia pe care se presupune ca va fi amplasat este departe de zona locuibila, deci nimeni nu va fi deranjat, ba dimpotriva”,ne- a declarat primarul din Valea Călugărească. Asteptam infiintarea acestui adapost, dar mai avem o singura intrebare: Domnule Iulian Badescu ati luat aceasta decizie  in urma vreunei sesizari din partea domnului Stanciu, prietenul dumneavoastra de suflet? Nu de alta,  dar observam ca este singura persoana de ale carei pareri tineti cont: il deranjau transportatorii, ati incercat sa ii anihilati, il deranjeaza cainii cu a caror agresivitate s-a confruntat atat dansul, cat si sotia dumnealui, brusc se gasesc solutii! Cat despre Vasilica Neacsu, daca tot a hotarat sa se laude cu aceasta initiativa ori de cate ori are ocazia, poate numai omite sa mentioneze, pe viitor,  si faptul ca adapostul care se intentioneaza a fi amplasat in zona fostului combinat Romfosfochim va fi pe un teren posibil contaminat chimic si radioactiv, plin de pirita.
Eugen Cristescu zice: In zona Nucilor este identificat si aprobat prrin HCL un teren de circa 3000 mp destinat construirii unui adapost. Astfel nu se impune construirea unuia la Valea Calugareasca, intr-o zona contaminata, asa cum zice colega mea. Prin aceste parteneriat avem suspiciuni ca se doreste stoparea implicarii iubitorilor de animale care, astfel, vor fi pusi in imposibilitatea de a ajunge la fel de des ca pana acum, la locatia cu picina. Se impune o dezbatere publica pe acest proiect de HCL.
In perioada imediat urmatoare vokm finaliza campania de advocacy „Fara caini pe strazi- pin etica si ratiune”, prin care am pus la dispozitia consilierilor locali proiectul de Hotarare cu privire la gestionarea cainilor cu si fara detinator din Ploiesti. Noi ne facem datoria, sa vedem ce vor face consilierii locali.

APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy