Take a fresh look at your lifestyle.

Badescu a baut apa dupa Stanciu. Fundatia Copiii Nostri Bucuresti reactioneaza!

Inca de la aparitia afiselor cu Fundatia Copiii Nostri din Ploiesti, in vederea anuntarii unui concert caritabil cu scopul infiintarii, dotarii si functionarii Spitalului Copiilor, am avut ceva dubii. Am tocit tastatura calculatorului cautand informatii legate de aceasta Fundatie ploiesteana, al carui presedinte este primarul Iulian Badescu, dar care totusi nu figureaza nicaieri. Tot ce am gasit a fost o fundatie cu acelasi nume, din Bucuresti insa. Se pare ca Badescu a baut apa dupa prietenul George Stanciu(n.r.- Stanciu si-a prmis sa isi insuseasca numele Incomod, inregistrandu-l in Phillipine) si se apuca sa isi insuseasca un nume al unei institutii renumite in domeniul ONG-urilor. Legat de acest aspect, am primit astazi un punct de vedere oficial din partea Presedintelui Fundatiei Copiii Nostri Bucuresti, care s-a saturat de aceasta confuzie, dar si de telefoane care sa ii atentioneze cu privirile la facturile neachitate. Ramane sa vedem ce procent din banii stransi in urma concertului caritabil Phoenix vor ajunge intr-adevar in directia indicata.
„Intre Fundatia Copiii Nostri a Primariei Ploiesti Fundatia Copiii Nostri Bucuresti – nu există nicio legatura. In calitate de presedinte a Fundatiei Copiii Nostri imi exprim dezacordul total fata de infiintarea organizatiei din Ploiesti, folosind acelasi nume cu al nostru, datorită mai multor aspecte:
 – Inregistrarea organizatiei in Registrul Unic al Organizatiilor si Fundatiilor : Cum a fost posibil sa se accepte acelasi nume pentru doua organizatii diferite?
–  Consider ca nu este legal ca o primarie (institutie de stat) sa infiinteze o organizatie neguvernamentala
– Datorita acestei coincidente de nume deja am primit multe mesaje referitoare la diverse activitati pe care ei le initiaza si care nu au nicio legatura cu proiectele noastre, telefoane despre facturi etc. Este neplacut si ne consuma timp sa explicam de fiecare data ca nu suntem noi cei cautati
– Fundatia Copiii Nostri (cea pe care o reprezint) are deja o istorie, un trecut remarcabil, fiind infiintata în 1992, o prestanta în lumea ONG urilor si nu doresc deloc sa fim confundati cu o altă organizatie.
 Desi scopul este nobil  deoarece ajuta copiii, sugerez Primariei Ploiesti sa schimbe numele acestei Fundatii pe care a infiintat-o fara a se documenta asupra unei denumiri care deja exista de peste 20 de ani.
Cu stima,
Martha Iliescu
Presedinte Fundatia Copiii Nostri”
Eugen Cristescu zice: Inca de acum o saptamana am constatat ca exista Fundatia „Copiii Nostri”, condusa de doamna Martha Iliescu. Mai mult, conform site-ului Ministerului Justitiei, pe langa fundatia condusa de doamna Iliescu, exista una cu acelasi nume la Sibiu, din anul 1997. Singura diferenta fiind aceea ca in loc de „Fundatie” s-a inregistrat „Findatie”, probabil din greseala. Vezi AICI documentul de pe site-ul Ministerului.
Lipsa de inspiratie a primarului, greseala sau furtul intelectual legat de aceasta fundatie este un  aspect, care nu e deloc nou. Din pacate, ceea ce incearca domnia sa cu Fundatia Copiii Nostri, pentru a sustine Noul Spital de Pediatrie este o facatura, o actiune fara sustinere, care nu poate constitui o baza financiara solida pentru acel spital atat de necesar, nu atat prin locatie, cat prin serviciile oferite copiilor.
Pana veti gasi pe site-ul Ministerului ceea ce v-am indicat despre fundatia de la Sibiu, puteti citi mai jos ce am gasit noi acolo.
Sa-ti fie rusine, Iulian Badescu!
2599 FINDATIA UMANITARA ” COPIII NOŞTRI” 4264/B/1997 323 10/09/1997 1017 10/09/1997 SIBIU HANES ADRIAN IULIAN Fântână Daniel – preşedinte ; Spătăcean
Cristina Mihaela – vicepreşedinde; Henschi
Alexandru secretar ; Frântu Maria – cenzor

APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy