Take a fresh look at your lifestyle.

Atitudinea Laviniei Ghedan a dat roade. Poluatorul raului Lapus a fost amendat si va repopula bazinul cu pesti

Scriam zilele trecute despre dezastrul ecologic de pe raul Lapus, Maramures, unde toti pestii au murit din cauza poluarii. Lavinia Ghedan, realizatoarea emisiunii ”Fishing and Adventure”, difuzata pe postul PVTV, a luat atitudine si a mers la fata locului filmand si chemand autoritatile de mediu sa constate dezastrul ecologic, desi era duminica. Merita toate laudele pentru atitudinea civica de care a dat dovada dar, mai ales, pentru rezultatele obtinute. Iata ce declara Lavinia pe pagina ei de facebook, unde a tinut in permenta legatura cu cei interesati de starea raului, cu fanii ei:

” In urma demersurilor intreprinse in cazul poluarii raului Lapus, poluatorul a fost amendat in cursul zilei de azi cu suma de 50 000 RON. De asemenea societatea VITAL, cea din cauza careia au murit pestii, va suporta costurile repopularii raului cu cateva tone de peste, reprezentand cantitatea de peste care a murit. Cantitatea exacta aferenta fiecarei specii urmeaza a fi stabilita de catre Asociatia Vidra, cea care gestioneaza respectivul curs de apa. Multumesc tuturor celor care m-au sustinut in acest demers! Fir intins!”

Pentru ca stim cam cum functioneaza autoritatile in tara asta ii sugeram colegei noastre sa solicite celor care au dispus masurile impotriva VITAL sa faca public planul de conformare a masurilor dispuse, pentru a nu avea surpriza ca se face repopularea, dar nu se stie data cand se va face.

Felicitari Lavinia si tine-o tot asa!
P.S. Noi inca asteptam raspunsul trimis pe adresa de mail chiar comisarului sef al Garzii Nationale de Mediu.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy