Take a fresh look at your lifestyle.

ASF acuza Medifax ca dezinformeaza in legatura cu RCA

Referitor la informaţiile prezentate de către agenţia de presă Mediafax, ASF face următoarele precizări:

 1. Documentele interne ale ASF rezultate din activitatea de supraveghere a sectorului asigurări sunt strict pentru uzul ASF şi al instituţiilor cu care Autoritatea cooperează instituţional. Ele nu sunt publice, fiind comunicate doar deciziile care sunt luate inclusiv pe baza unor astfel de documente.

2 Nu există până în acest moment un document precum cel pe care Mediafax îl citează care să fi fost aprobat, analizat sau adoptat de către Consiliul ASF – organismul decizional al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

3. ASF transmite industriei asigurărilor şi asiguraţilor că tratează cu toată seriozitatea şi cu maximă responsabilitate elementele care reies din procesul de supraveghere a societăţilor de asigurare.

4. În cazul apariţiei unor disfuncţionalităţi pentru o societate de asigurare, ASF are toate pârghiile legale pentru ca efectele asupra asiguraţilor să fie limitate. De aceea, aşa cum am transmis şi în comunicatul din dimineaţa zilei de 7 februarie, afirmaţii de genul ”sute de mii de români riscă să rămână fară RCA” sunt neadevarate şi lipsite de responsabilitate. ASF precizează că toate poliţele RCA emise de către societăţile de asigurare care au acest drept sunt valabile de la momentul emiterii până la momentul expirării.

5. Autoritatea de Supraveghere Financiară, în comunicările sale, transmite doar deciziile luate de către ASF. Sesizarea de către alte instituţii ale statului a organelor de cercetare face obiectul activităţii şi eventualei comunicări ale acelor instituţii, în condiţiile legii. 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy