Take a fresh look at your lifestyle.

Apel catre parlamentarii prahoveni: Votati proiectul de lege care vizeaza introducerea conventiilor civile ca modalitate de retribuire a administratorilor asociatiilor de proprietari

Una dintre problemele cu care se confrunta asociatiile de proprietari vizeaza incadrarea in munca a administratorilor. Pana acum, in mod cu totul gresit, am spune… Legea 230/2007, cu privire la infiintarea si organizarea asociatiilor de proprietari spunea ca trebuie sa se incheie un contract individual de munca. De retinut ca asociatiile de proprietari au un regim de organizatii non-profit, care se finanteaza din contributiile membrilor sai(proprietari de apartamente), din care se asigura cheltuielile aferente activitatii asociatiilor, inclusiv cele de salarizare. Asadar, nu sunt societati comerciale aducatoare de profit, care sa permita angajarea prin contracte de munca!

In anul 2013, parlamentarii nostri respingeau propunerea legislativa prin care se solicita ca incadrarea in munca sa se poata face si prin conventie civila, dar spre surprinderea noastra, in data de 7.04.2015, un grup de 18 deputati si senatori au inscris pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor un proiect care vizeaza aceasta problema.

Proiectul de modificare a Legii 230/2007, propune urmatoarea modificare:

“1. La art. 3, dupa litera K se introduce o noua litera, litera l), cu urmatorul cuprins:

l) conventiile civile, in sensul prezentei legi- contracte civile/ contracte civile de prestari servicii/ contracte de colaborare, incheiate conform Legii 287/2009 privind Codul Civil, republicata, cu modificarile ulterioare, altele decat contractele de munca, astfel cum sunt definite de Legea 53/2003- Codul Muncii, republicata, cu modificarile ulterioare”

Link-ul unde puteti studia proiectul de act normativ la care facem referire este AICI.

Asa cum spuneam, acest unic articol are o insemnatate majora pentru asociatiile de proprietari, astfel scutindu-le de la plata amenzilor pe care le aplica Inspectoratele Teritoriale de Munca, poate cu prea mult zel. Prin aceste conventii civile se platesc catre stat impozite, CASS si CAS care reprezinta niste venituri semnificative la bugetul de stat.

Facem apel pe aceasta cale la toti parlamentarii prahoveni, sa-si dovedeasca utilitatea fata de oamenii care i-au votat si, daca este prea tarizu sa se mai treaca printre initiatori, sa convinga si alti colegi si sa aprobe acest unic articol care ar veni in sprijinul asociatiilor de proprietari.

“Propunerea e foarte buna. Consider ca aceste contracte de prestari servicii au fost si sunt foarte bune si in folosul asociatiilor de proprietari care, astfel, isi vor simplifica activitatea”, ne-a spus si Maria Manea, presedintele interimar al UAP Prahova.

Cei care ati uitat care va sunt parlamentarii si carora le solicitam sprijinul pentru rezolvarea acestei probleme banale, care sta la indemna lor, iata lista :

SENAT

Georgică Severin PSD, Ion Luchian PNL, Dan Aurel Ioniţă PSD, Daniel Savu PSD, Radu Ştefan Oprea PSD, Andrei Liviu Volosevici PNL, Augustin Constantin Mitu PSD.

CAMERA DEPUTATILOR

Vlad Alexandru Cosma PSD, Sebastian Aurelian Ghiţă- Independent, Andrei Valentin Sava PSD, Ion Eparu PSD, Paul Dumbrăvanu- Independent, Răzvan Ionuţ Tănase- Independent, Dragoş Ionel Gunia PNL, Alexandri Nicolae PNL, Mircea Roşca PNL( suspendat), George Ionescu PNL, Gabriela Lola Anghel PND, Virgil Guran, Roberta Alma Anastase PNL, Graţiela Leocadia Gavrilescu PLR, Dragoş Gabriel Zisopol – Uniunea Elenă din România, Sorin Teju.

 

 

 

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy