Take a fresh look at your lifestyle.

Angajatii Parcului Constantin Stere, patru medici de la Boli Infectioase si presedintele UAP au depus o petitie la Prefectura, pentru deblocarea dezinsectie, deratizarii si dezinfectiei

Veste buna pentru ploiesteni, dar mai ales pentru membri Uniunii Asociatiilor de Proprietari care mi-au semnalat problema dezinsectiei si deratizarii cu care se confrunta, atat ca cetateni si municipiului cat si in cadrul asociatiilor pe care le reprezinta.

In primul rand, ca presedinte al UAP, Eugen Cristescu… am aderat la petitia initiata de angajatii Parcului Constantin Stere, condus de Laura Moagher, alaturi de medici specialisti in boli infectioase din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta, respectiv dr. Ramona Vasile- sef Sectie Boli Infectioase Copii, dr. Daniela-Ancuta Balauru-Boli Infectioase Adulti, dr. Raluca Dulama- Boli Infectioase Adulti si dr. Maria Dragomirescu- Ambulatoriu Boli Infectioase Adulti.

Toti cei mentionati, impreuna cu 172 de angajati ai Parcului Constantin Stere dintre care multi isi desfasoara activitatea la Gradina Zoologica, unde s-au inregistrat cele mai mari probleme din cauza neefectuarii serviciilor de deratizare, dezinectie si dezinfectie am depus pe data de 30 august 2016, petitia cu nr. 14379 la Prefectura Prahova. Practic, din cazua refuzului la viza CFPP al directorului Directiei Economice din cadrul primariei Ploiesti, inca de anul trecut din octombrie firma Coral Impex SRL, care se ocupa de serviciile DDD nu a mai primit niciun ban din milionul de lei pe care il are de incasat. Prin urmare, serviciile nu au mai fost oferite, iar sanatatea populatiei a fost pusa in pericol.

Sunt aduse in atentia d-ne subprefect Ioana Madalina Lupea doua acte normative care vizeaza sanatatea populatiei si care trebuie puse in aplicare sau cine se face vinovat de neaplicarea lor sa fie tras la raspundere: OMS 119/2014, pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei si Ordinului 1798/2007, cu privire la aprobarea Procedurii de emitere a autorizatiilor de mediu.

Se semnaleaza in petitie consecintele grave atat asupra populatiei, cat si asupra celor celor 550 de animale din Gradina Zoologica, precum si asupra cainilor comunitari din Adapostul Bucov.

“Tantarii, capusele, puricii, soarecii si sobolanii care au invadat teritoriul Parcului sunt purtatori ai multor boli (sobolanii sunt transmitatori a aprox. 3600 boli), iar prezenta lor in numar foarte mare pune in pericol sanatatea publicului, a salariatilor si, nu in ultimul rand, a colectiei de animale a Gradinii Zoologice.

Va rugam sa ne sustineti prin semnarea acestei petitii  in demersurile pe care le intreprindem pentru a convinge Primaria Municipiului Ploiesti sa rezolve aceasta situatie grava prin deblocarea fondurilor in vederea realizarii serviciilor DDD de catre firma semnatara a contractului”, se spune in petitia adusa in atentia subprefectului.

Informatiile de ieri 30 august spuse chiar de primarul Adrian Dobre sunt ca s-ar parea ca situatia serviciilor DDD va fi deblocata, acesta asteptand o serie de documente din partea Coral Impex SRL pentru a o debloca. L-am intrebat cum ramane cu refuzul la viza CFPP dat de directorul Economic( Vezi AICI) care nu da dreptul de a plati furnizorul de servicii decat prin asumarea primarului, raspunsul a fost ca …se asteapta documentele de la Coral. Pana nu vad deblocarea situatiei realizata, vreaus a cred ca petitia depusa deja in folosul comunitatii pe care o reprezinta edilul sef, va fi tratata cu maxima seriozitate si implicare din partea subprefectului si isi va produce efectele pentru a nu ne fi pusa in pericol starea de sanatate.

Am contactat telefonic patronul firmei Coral Impex, Alexandru Badea, dar nu a fost de gasit.

In functie de vestile primite vom reveni cu amanunte…

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy