Observăm din ce în ce mai acut că, în continuare, respectarea legii este pentru unii o obligație, iar pentru așții e o bătaoe de joc, așa cum a fost și până acum. Suntem în stare de urgență, suntem sub imperiul ordonanțelor militare, iar pe lângă sănătate este extrem de importantă siguranța cetățeanului. Să ajungem ca dimineața pe lumină să nu poți circula pentru că sunt grupuri de persoane fără venituri, poate, cu copii mulți, sigur, care te agresează, e o forma a lipsei siguranței cetățeanului. Nu este vina tuturor că unii nu au avut un planing familial și au turnat copii pe bandă rulantă fără să fie în stare să le aigure un trai decent, nu este vina tuturor pentru că unii nu au un loc de muncă, sau că nu au studii care să le permită a-l avea. Sunt oameni care și cu studii nu găsesc un loc de muncă. Dar, mai presus de toate, nu este obligația nimănui să suporte comportamentul indecent, agresiv sau tâlhăresc, chiar dacă există empatie pentru persoanele care sunt în situația de a nu avea hrană. Dacă au ajuns în situația aceasta poate că n-ar fi rău ca, măcar de acum încolo să fie ajutați să își înțeleagă nu atât drepturile cât mai ales obligațiile. De către cine? Păi fără să dau nume, de acele ONG-uri specifice lucrului cu persoanele defavorizate, de către persoanele au un cuvânt autoritar de spus, prin funcțiile deținute, celor care până acum nu și-au înțeles obligațiile. Iar unde aceștia nu au autoritate, de către polția locală, poliția națională, jandarmerie care să-și facă datoria și să asigure liniștea, ordinea publică și siguranța cetățeanului.
Dacă ne uităm pe stradă vedem că nu există polițiști locali sau ai IJP Prahova, jandarmi sau alte organe ale statului care sunt constituite, printre altele, tocmai pentru asigurarea liniștii și ordinii publice. Sau sunt insuficeinte forțe, care să asigure ceea ce plătim prin contibuțiile noastre la bugetul de stat. Dacă ne uităm pe străzi vom recunoaște ușor oamenii care au obiceiul să respecte legea si pe cei care nu au acest obicei, care își bat joc de ea de ani de zile. De ce se întâmplă de ani de zile ca unii, și nu puțini să nu respecte legea, să nu le pese de respectarea legii, în timp ce alții trăiesc după regulile legale ale unei socioetăți, gândindu-se și le ceilalți din jur? Tocmai pentru că instituțiile abilitate, despre care vorbeam mai sus, nu și-au luat rolurile în serios, au avut „prietenii” cu acești indivizi pe care îi șție toată lumea, numai ei se fac că nu-i cunosc. Răspunde cineva pentru asta? Poate că ar trebui să începă să răspundă, să vină la cuncerea instituțiilor oameni capabili, cu experiență și cu forța de a schimba lucrurile, pentru că ne-am cam săturat ca unii să facem ce scrie în lege și alții să nu dea doi bani pe ea. Iar acest lucru conduce, pe ofndul suprasaturației, dar mai ales a nedreptății, la revolte care apoi vor fi greu de gestionat. Când viața și sănătatea sunt puse în pericol, până și cel mai fricos român reacționează și să te ferească Dumnezeu de reacția lui.
Acest articol vine pe fondul unui material video postat pe Facebook de către o persoană pe care o cunosc și o respect, chiar dacă de multe ori nu împărtășim aceleași convingeri, dar asta e până la urma, esența unei bune comunicări dacă oamenii se respectă între ei. O cheamă Andreea Triculescu și ce a spus ar trebui să îi determine pe care care conduc acest județ, localitațile din cadrul lui, instituțiile de pază și ordine să își reconsidere poziția și strategia de a-și duce la îndeplinire atribuțiile ce le revin, ei fiind în slujba cetățeanului. A cetățeanului onest, care plătește taxe și impozite, pentru ca ei să fie plătiți regește!
Eventual să-și reconsidere pozițiile și să vadă dacă interesele lor sunt similare cu ale cetățenilor și dacă vor observa că nu e așa, să-și dea demisia, să se schimbe sau să facă și să respecte planuri de acțiune care nu vor leza niciodată siguranța cetățeanului de acum încolo.
Iata ce spune Andreea Triculescu:
https://www.facebook.com/andreea.triculescu/videos/3397649690264116/