Take a fresh look at your lifestyle.

A.D.O.R. nu vrea majorarea tarifelor APA NOVA fara dezbatere publica. Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi

Alianta pentru Drepturile Omului din Romania a reusit un demers fara precedent in istoria Consiliului Local Ploiesti. In ultima sedinta, din 21.12.2011, pe ordinea de zi se aflau, pe langa alte proiecte de hotarare care pareau importante pentru ploiesteni, dar aruncate pe ultima suta de metri inaintea unui pahar de vin si un sorici, si unele care sa treaca neobservate. Unul dintre ele mi-a atras atentia in mod deosebit. APA NOVA venea a doua oara intr-un an sa ceara majorare de tarif la apa potabila si canalizare, in conditiile in care face acest lucru an de an, iar cuantumul stabilit prin HG 1643/2006 stabileste ca din 2006 acesta ramane fix. Astfel, suspicios din fire atunci cand e vorba de interesul cetateanului, am solicitat o dezbatere publica pentru ca mi se pare ca acest tarif este tinut din condei sub limita care este cea din tabelul de mai jos si care, in mod normal, a fost depasita dupa atatea majorari.

M-am prezentat la sedinta de Consiliu Local pentru a vedea cum evolueaza situatia. Am vazut cum un consilier PDL, Valentin Sava, tatal( coincidenta de nume sau nu, e clar ca nu exista diferente intre prestatiile celor doi) inexistentului deputat Andrei Sava se dadea de ceasul mortii ca sa acel proiect de majorare a tarifelor APA NOVA sa treaca. Motivul era unul hilar, ca si prestatia sa in Consiliu Local. Adica, vezi Doamne HG 1643/2006 stabileste foarte clar niste reguli si ele trebuie respectate. Necunoscator al legilor, Sava omitea importanta Legii 52/2003, cu privire la transparenta decizionala, care e mai importanta ca HG-ul de care habar n-are, dupa cum va deti da seama citind acelasi tabel de mai jos. Din pacate, am constatat ca Valentin Sava nu este singurul care habar n-are despre existenta Legii 52/2003 sau de Legea 544/2001, cu privire la accesul la informatiile publice. Spun asta deoarce am avut ocazia sa ii aud pe Iulian Teodorescu, consilier PNL si avocat, cum se vaita ca a facut patru cereri catre clubul Petrolul pentru a afla ceva si nu a primit niciun raspuns. E simplu domnule Teodorescu. Cititi Legea 544/2001( imi cer scuze ca tot repet, dar vreau sa va ramana in memorie) si veti afla ce parghii aveti la indemana pentru a afla exact ce doriti chiar daca cel caruia ii cereti informatiile publice nu doreste sa vi le dea. Adica faceti o plangere prealabila la primar, dupa care mergeti in contencios adminstativ. Sunteti avocat, de Dumnezeu!

Revin la proiectul APA NOVA si spun ca este laudabila pozitia Oanei Iacob, secretarul primariei Ploiesti. Domnia sa a atras atentia consilierului Sava ca proiectul poate fi trecut pe ordinea de zi, dar nu va primi avizul de legalitate. Felicitari doamna!

Pentru ca acest demers al Aliantei pentru Drepturile Omului din Romania sa aiba un rezultat favorabil pentru ploiesteni trebuia ca acestia sa se implice, adica sa urmareasca pe site-ul primariei cand va avea loc dezbaterea publica si sa vina pentru a-si spune punctual de vedere. Personal cred ca tarifele mentionate in tabel au fost depasite demult, respectiv din 2006, si sunt tinute doar din condei in apropierea limitei maxime.

Va astept la dezbatere!

 

Conform HG 1643/2006 stabilirea tarifelor de baza este urmatoarea:

STABILIREA TARIFELOR DE BAZĂ

Tarifele de bază pentru apa potabilă şi canalizare reprezintă preţurile şi tarifele în vigoare la data de 1 septembrie 1999 (tarife în vigoare înainte de semnarea contractului de concesiune a serviciilor publice de apă şi canalizare din municipiul Ploieşti) şi cheltuielile din programul de investiţii, calculate la data de 1 septembrie 1999 fără T.V.A. şi alte taxe, şi se stabilesc la următoarele niveluri:

 

Sursa foto: www.altphel.ro (pare ca se potriveste pentru orice moment al activitatii de consilier local al lui Valentin SAVA)


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy