Ignoranta in care traim, preocupati, zilnic, de griji, frustrari, lacune financiare si in final de stres care conduce spre boala, ne impiedica sa intelegem mecanismul de funcionare al propriului organism, nevoile lui care sunt ale noastre, de fapt. Nu trebuie sa fim fiziceini sau chimisti, nici shamani ca sa intelegem ca fiecare din noi avem un ADN propriu, care ne face unici si care lucreaza la nivel celular, energetic, informativ. Ce este ADN ( acidul dezoxiribonucleic) si cum ne poate ajuta sa ne imbunatatim starea de snatate, sa controlam emotiile, sa ne dezvoiltam personalitatea si sa atragem starea si oamenii de bine in jurul nostru vom afla in cuprinsul acestei lucrari. Pana atunci, iniante de a intelege legaturile Universului din care si noi facem parte si avem aceleasi caracteristiti ca el, ca fiinte multidimensionale, sa aflam la nivel pragamtic ce este ADN:
– Substanta se gaseste in fiecare celula a fiintelor vii si este esentiala pentru identitatea oricarui organism, de la Euglena viridis, mica fiinta unicelulara aflata la granita dintre plante si animale, si pana la Homo sapiens sapiens, omul contemporan. Asadar, prin intermediul ADN, corpul uman recepteaza informatia transmisa din emotiile traite de fiecare individ si face o proiectie, bineinteles, tot asupra corpului. Trebuie mentionat ca in ADN ajung zilnic circa 60 de miliarde de informatii, dar acesta proceseaza doar vreo…20.000.
– ADN-ul este „reteta” necesara sintezei de proteine, molecule organice esentiale pentru organismele vii;
– O molecula de ADN contine zone numite gene, zone fara functie, precum si zone cu un rol inca necunoscut;
– Acidul dezoxiribonucleic are o structura de dublu helix. „Scara” este alcatuita din doua lanturi organice elastice ce sunt conectate prin „treptele” realizate de legaturile de hidrogen.
– „Treptele” sunt, de fapt, doar de patru feluri, unind perechi de baze azotate, ce pot fi patru tipuri diferite de molecule organice, adenina (notată A), citozina (C), guanina (G) si timina (T);
– Cele patru baze (A, C, T și G) nu se pot combina decat intr-un anumit mod, si anume: adenina doar cu timina (A + T sau T + A), și citozina doar cu guanina (G + C sau C + G); cu alte cuvinte, o baza de tip A, în orice parte a lantului s-ar afla ea, nu se poate combina decat cu o baza de tip T, si invers; in mod similar, G nu se poate combina decat cu C, si invers;
-Ordinea conteaza: A + T nu este acelasi lucru cu T + A; vezi codul genetic care e preluat de la ARN( acidul ribonucleic sau memoria scurta).
Cum actioneaza ADN-ul asupra organismului uman vom afla in CUPRINSUL acestei lucrari, care isi propune sa aduca la suprafata experimente facute de oameni de stiinta, trairi ale marilor intelepti in urma cu mii de ani si in prezent?!
Ce ne spune fizica cuantica despre ADN si functionarea energiei ca informatie
Omul de stiinta Gregg Braden a pus cap la cap trei experimente care au avut loc in perioada 1970- 1990 si care au relevat un lucru ce contrazicea perceptia asupra materiei de pana atunci, despre care se credea ca este solida fara reactie ma mediul inconjurator, la stimuli externi.
Unul dintre experimente a avut loc in 1990, cand fizicianul rus Vladimir Poponin, ajuns pe taramurile americane a dorit sa investigheze legatura dintre ADN-ul uman si materialul din care lumea noastra este formata, adica micile buznare de energie pe care noi le numim fotoni, mici particule de lumina. Astfel, Poponin a luat un tub de sticla si a extras aerul din el, lasand in spatiul tubului vid, fapt care implica, in acceptiunea noastra ca acolo nu mai exista nimic. Totusi, acolo se regaseau aceste particule de lumina, fotonii, pe care Poponin ;le-a masurat pentru a vedea cum sunt ele distribuite. Rezultatul nu a surprins pe nimeni, pentru ca fotonii se aflau intr-o dispunere cu totul aleatoare. Poponin a mers mai departe si a plasat un ADN, extras dintr-o celula umana, in interiorul tubului pentru a vedea reactia fotonilor. Surpriza a fost ca, atunci cand s-au masurat fotonii, ADN-ul uman i-a determinat pe acestia sa se aseze cumva specific in jurul sau.
Mai multe pe blogul meu, Adevar sau provocare