Take a fresh look at your lifestyle.

Acuze de luare de mita la adresa a doi politisti locali

Doi politisti locali sunt acuzati ca ar fi luat mita in data de 7 noiembrie 2012 de la angajata unui magazin. In denuntul angajatei I.F.  se spune ca Mihai Ionescu ( inculpat) si Matei Adrian(invinuit) ar fi solicitat suma de 500 lei, precum si o sticla de whisky si un cartus de tigari.

Inainte de a face parte din Compartimentul Control Comercial, Mihai Ionescu s-a ocupat de caii din dotarea Politiei Locale Ploiesti. “Prezumtia de nevinoatie este cea care caracterizeaza justitia romana. Pana la o sentinta defintiva a instantei cei doi se bucura de sustinerea conducerii Politiei Locale Ploiesti”, ne-a declarat Cristian Toader, directorul PLP.

In data de 19.02.2013 s-a dispus masura retinerii pentru 24 de ore, pentru ca a doua zi, procurorul de caz, respectiv Eduard Stasie, a sesizat tribunalul in vederea luarii masurii arestarii preventive  pentru 29 de zile.  Punctul de vedere al reprezentantilor Politiei Locale este acela ca actiunea procurorului s-a desfasurat in pripa, fara un fundament solid, ci doar pe baza unei “simple acuzatii”.

Din cate am aflat, Matei Adrian a fost, pana anul trecut, comisar al Oficiului pentru Protectia Consumatorului Prahova, pe vremea cand director era Cristian Toader. De mentionat ca atata timp cat a fost comisar la OJPC, nu a incheiat vreun proces verbal de constatare.  Odata angajat la Politia Locala a fost instalat in functia de inspector. Asta… asa ca tot nu se fac angajari.

Una peste alta, denuntul pare cusut cu ata alba, daca putem spune asa, deoarce nu exista alta proba in afara de declaratia denuntatoarei I.F.

Mai jos aveti comunicatul de presa al Politiei Locale Ploiesti:

În urma deplasării a doi polițiști locali din cadrul Serviciului Control Comercial,  în data de 07.11.2012, la sediul unei societăți comerciale cu punct de lucru pe raza municipiului Ploiești, în vederea efectuării verificărilor necesare avizării programului de funcționare, angajata magazinului a formulat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova un denunț împotriva acestora. Vânzătoarea a susținut că respectivii polițiști i-ar fi solicitat o anumită sumă de bani.

                Pe baza acestei acuzații, la data de 19.02.2013, la trei luni după presupusa faptă, procurorul de caz a dispus “reținerea” pe o perioadă de 24 de ore a unuia dintre polițiștii locali.

                Curtea de Apel Ploiești apreciează că “din evaluarea probelor administrate până în acest moment al urmăririi penale nu rezultă suficiente date concludente ce susțin legitimitatea acuzației privind presupunerea rezonabilă în sensul art. 143 comb. cu art. 68^1 C.p.p., că inculpatul – în ziua de 07.11.2012, în calitate de polițist local, ar fi pretins suma de 300 de lei de la denunțătoarea angajată în cadrul unei societăți comerciale, pentru a nu aplica o sancțiune contravențională”.

                Din înregistrările surprinse de camerele video ale magazinului se poate observa momentul în care vânzătoarea a luat mai multe bancnote din casa de marcat, le-a numărat, ulterior a pus la loc o parte din bani, după care a plecat de lângă casa de marcat. Instanța de judecată a apreciat că “nu se poate stabili cu exactitate ce a făcut vânzătoarea în momentele ulterioare și ce s-a întâmplat cu suma de bani”.

                Instanța de judecată a respins atât propunerea de arestare preventivă, cât și recursul formulat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy