Take a fresh look at your lifestyle.

A inceput luna voluntariatului la clasa pe teme de eco-nomie

A inceput luna voluntariatului la clasa in proiectul Eco-nomiseste! Energia conteaza, iar elevii din mai multe localitati din Romania (Drobeta Turnu Severin, Arad, Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Targoviste) vor lua lectii de eco-nomie de la consultantii din mediul de afaceri oferiti de ista Romania.

Junior Achievement in parteneriat cu ista Romania implementeaza, in anul scolar 2010-2011, proiectul Eco-nomiseste! Energia conteaza, prin care 2500 de elevi din tara vor afla ce inseamna folosirea eficienta a resurselor energetice. Intalnirea tinerilor cu specialisti in produse si tehnologii pentru sustenabilitate este unul dintre cele mai importante moduri de a le trezi interesul.

Luna voluntariatului la clasa a inceput la Drobeta Turnu-Severin cu 4 vizite la institutii de invatamant din oras – Liceul de Arta I. St. Paulian, Colegiul National Traian si Scoala cu clasele I-VIII nr.3. Consultantul voluntar, Costel Schinteie, a raspuns la intrebarile tinerilor privind resursele si le-a oferit informatii despre comportamentele si tehnologiile de consum responsabil.

Fotografie vizita la clasa

„Am participat in calitate de voluntar la doua clase de liceu si doua gimnaziale, cu scopul de a sustine activitatea desfasurata la clasa cu exemple concrete din viata reala despre modul cum se implica ista Romania in sustinerea programelor JA, in vederea familiarizarii tinerei generatii cu provocarile economiei de piata. Acest mod de abordare diferit de invatarea clasica a trezit interesul elevilor. Discutiile purtate au fost interactive, sustinute cu exemple din activitatile extrascolare de ecologizare a mediului inconjurator de pe raza orasului.”, a spus Costel Schinteie, Director Zona Vest, ista Romania

 

Intalnirile din Drobeta Turnu Severin au fost organizate cu sprijinul profesorilor coordonatori si institutiilor de invatamant implicate in program, si vor fi urmate de un program national de vizite care vor continua in luna mai in Arad, Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti si Targoviste.

Pentru informatii suplimentare

 

Junior Achievement Romania

Lucian Gramescu, Manager Operatiuni

Email: lucian.gramescu@jaromania.org

Telefon: 0726 734 271

Website: www.eco-nomiseste.jaromania.org


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy