Take a fresh look at your lifestyle.

A.D.O.R si G.D.S.C.R. au prezentat consilierilor locali proiectul privind gestionarea cainilor cu si fara detinator din Ploiesti. Sunt premise pentru a ajunge in sedinta CL

Ne cerem scuze pentru intarziere, dar ieri a fost o zi incarcata de evenimente. Primul si cel mai important a fost faza a doua a campaniei de advocacy si lobby “Fara caini pe strazi- prin etica si ratiune”. Multumim pe aceasta cale domnului Aurelian Gogulescu, presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova, care ne-a pus la dispozitie sala Europa unde s-a desfasurat actiunea. Pe parcursul ultimei saptamani am trimis invitatii de participare aproape tuturor consilierilor locali, viceprimarilor, primarului si prefectului, precum si Laurei Moagher, directorul Parcului “Constantin Stere”. De asemenea, mai multi deputati si senatori au fost invitati dar, din pacate, niciunul dintre ei nu a fost prezent.

Dintre cei 27 de consilieri locali, 19 au fost prezenti ceea ce reprezinta un pic pste doua treimi, fapt care nu poate decat sa ne bucure si care dovedeste implicare din partea acestora. Au lipsit primarul Iulian Badescu, il locul caruia a venit purtatorul de cuvant Alina Istratescu, dar nu s-a aratat interesata si a plecat foarte repede, iar dintre consilieri Sanda Dragulea( PSD), Dumitru Cristian(PNL), Costel Horghidan(PDL), Lupu Adrian(PNL), Minea Gabriel(PPDD), Neagu Puiu(PDL), Socoleanu Radu(PPDD) si Ursu Razvan(PSD)  nu au fost prezenti, din motive obiective, probabil.

Actiunea a avut ca scop aducerea la cunostinta celor prezenti a proiectului de Hotarare de Consiliu Local, privind gestionarea cainilor cu si fara detinator din Ploiesti si discutii pe marginea acestuia. Pentru cei care nu cunosc subiectul le spunem ca este vorba despre un poiectd e hotarare sustinut de Alianta pentru Drepturile Omului din Romania(A.D.O.R.) si Grupul de Dialog Social si Civic din Romania(G.D.S.C.R.), la baza acestuia stand Audierea Publica pe care A.D.O.R. a efectuat-o in 30 mai 2012. In cadrul acestei audieri, participantii si-au exprimat punctele de vedere in care au identificat solutiile pentru rezolvararea problemei cainilor comunitari de pe strazile Ploiestiului.

Toti consilierii locali prezenti si-au manifestat deschiderea dar, mai ales, sustinerea pentru aceasta intitativa a societatii civile si sunt premise ca aceasta sa intre pe ordinea de zi, in cel mai scurt timp. Dupa prezentarea tuturor articolelor din proiectul de hotarare, au avut loc discutii cu consilierii, care si-au exprimat punctele de vedere pe marginea articolelor prezentate. Acestea au fost consemntate si, in cel mai scrut timp vor fi adnotate si trimise consilierilor in forma finala. Urmatoarea faza a campaniei de advocacy este discutia cu liderii de grup din Consiliul Local, pentru a finaliza demersurile si initierea acestui proiect de Hotarare de catre consilierii locali si aprobarea acesteia.

“Am vazut deschidere din partea consilierilor locali si sustinere pentru aceste demers, care vine in sprijinul ploiestenilor. Mai sunt cateva detalii de prins in proiectul de Hotarare si apoi sa o vedem pe ordinea de zi a Consiliului Local. Speram ca domnul primar sa sustina aceasta intitativa a societatii civile, alaturid e care a sustinut in nenumarate randuri ca se afla. Multumim tuturor celor prezenti si presedintelui FNPA, Carmen Arsene care ne-a ajutat in mod deosebit. Suntem convinsi ca acest demers, fara precedent in Prahova, va deschide multe drumuri”, ne-a spus Eugen Cristescu, presedintele A.D.O.R si G.D.S.C.R.
Vom reveni cu sinteza acestei actiuni si cu materialul video.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy