Take a fresh look at your lifestyle.

10 elevi uciși după un atac armat la Liceul Santa Fe, Texas

Update- Numarul persoanelor care au decedat in urma atacului armat a crescut la 10, iar alte 10 sunt ranite. Unul dintre suspecti este un tanar de 17 ani, pe numele lui Dimitrios Pagourtzis.

Cel puțin opt persoane au murit ca urmare a unor împușcături care au avut loc vineri dimineața(18.05.2018) la un liceu din orașul Santa Fe, din sud-estul Texasului, după cum afirmă CNN. Aceasta este a treia școală în care au loc împușcături în opt zile și cea de-a 22-a de la începutul anului în Statele Unite.

Un suspect a fost arestat după acest tragic eveniment de de vineri de la Santa Fe High School, la aproximativ 20 de mile în afara orașului Galveston, a declarat reporterilor  directorul asistent Cris Richardson.

A doua persoană suspectă a fost reținută, de asemenea, a declarat Sheriff County Ed Harris Ed Gonzalez pe Twitter.
Martorii au descris că elevii au ieșit din școală în timp ce au auzit focurile de armă;  de asemenea, auzirea unei alarme la școală, i-a determinat să fugă pentru a se adăposti deși motivul nu era foarte clar, spun aceștia.
O persoană armată a intrat într-o clasă de artă la școală și a început să tragă cu ceva ce arăta ca o pușcă, a afirmat un martor pentru KTRK afiliat la CNN.
Martorul i-a spus lui reporterului KTRK că a văzut o fată împușcată în picior.
Decese multiple au fost raportate ca urmare a împușcării, au declarat doi repre surse de aplicare a legii la CNN.
Pacienții din școală sunt luați la un spital din Galveston, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Raul Reyes. El nu a spus cîte ori dă detalii despre leziuni. Cel puțin un ofițer de poliție a fost rănit, a declarat Sheriff Gonzalez.

Martorii descriu că au auzit o alarmă și împușcături
Angelica Martinez, o elevă în vârstă de 14 ani, a declarat pentru CNN că ea și colegii săi au fost evacuați la un moment dat „ca și cum ar fi un exercițiu de foc”.
„Stăteam toți (în afară), dar la nici cinci minute mai târziu am început să auzim împușcături”, a spus ea. „Și apoi toată lumea a început să alerge, dar, deși profesorii ne spuneau să rămânem calmi, toți fugeam pentru viața noastră”.
Martorul care a vorbit cu KTRK a mai spus că a auzit o alarmă. Nu a specificat dacă a fost înainte sau după împușcăturile din clasa de artă. Martorul a mai spus că nu poate descrie atacatorul. „Nu m-am uitat, pentru că fugeam”, a spus ea.
Un altă elevă Dakota Shrader, a declarat pentru CNN că a auzit focuri de armă numai după ce a auzit o alarmă la școală.
„Am fost în hol și, de îndată ce am auzit alarmele, toată lumea tocmai a început să plece, urmând aceeași procedură ca și la execițiile la alarmele contra împușcăturilor”, a spus Shrader, cu ochii în lacrimi. „Și următorul lucru pe care îl știi, auzim … trei focuri de armă, explozii puternice și toți profesorii ne spun să fugim”.
Liceul are aproximativ 1400 de elevi, potrivit GreatSchools.org.
Trei împușcături în opt zile
Împușcăturile de vineri au fost a treia la o școală din SUA în ultimele zile.
Miercuri, un ofițer de protecție școlară din Illinois a împușcat și a rănit un fost student care a tras cu arma în apropierea unei repetiții de absolvire la Liceul Dixon, au declarat autoritățile. Atacatorul suspectat se confruntă cu trei acuzații de descărcare agravantă a unei arme de foc.
La 11 mai, un băiat de 14 ani din In Palmdale, California, sa dus la Highland High, fosta sa școală, și a început să tragă cu o pușcă semiautomatică cu puțin timp înainte de începerea orelor. El a fost luat în custodie și este acuzat de încercarea de a ucide. O persoană a fost rănită.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy