Take a fresh look at your lifestyle.

Victorie A.D.O.R. – Ajustarea tarifului la gigacalorie a fost scoasa de pe ordinea de zi. Badescu vrea sa platim 60% mai mult, adica elimina subventia

In cursul zilei de astazi, pe ultima suta de metri au fost depuse la registratura primariei doua cereri de dezbatare publica si doua plangeri prealabile pe priectul privind aprobarea ajustarii pretului de producere, transport si distributie a energiei termice  livrata de catre S.C.  Dalkia Termo Prahova S.R.L. în  Municipiul Ploiesti.

Alianta pentru Drepturile Omului din Romania e semnatara acestor acte si acest lucru a fost facut pentru ca acest proiect de hotarare sa fie scos de pe ordinea de zi si supus dezbaterii publice. Cei care nu au citit acest proiect il pot lectura AICI. Practic se incerca, in mod voalat, sa se ridice subventia la pretul gigalarie in totalitate, aducandu-se cuantumul pretului la cel stabilit prin contractul de concesiune, respectiv  186,97 lei/Gcal, fara TVA, la care sa se adauge  35,13 lei/Gcal, fara TVA, diferenta unitara de recuperat ca urmare a cresterii pretului combustibilului, din perioada februarie 2011 – octombrie 2012 folosit la producerea energiei termice livrata.

ART.2. din proiectul de Hotarare: Aprobă preţul local al energiei termice facturate populaţiei în Municipiul Ploieşti de 186,97 lei/Gcal, fără T.V.A., începând cu data de 01.04.2013. Pe cale de consecinta, pretul pe care l-ar avea  populatia de platit incepand cu 1 aprilie 2013 ar fi de 231,83 lei cu TVA, la care se mai adauga si 43,56 lei (35,13 lei/Gcal, fara TVA), ceea ce inseamna ca ploiestenii vor plati de acum incolo 275, 39 lei/  Gcal cu tot cu TVA, din care 43,56 lei se presupune ca vor fi platiti de primarie .

Prin  H.C.L. nr.129/27.04.2011 pretul pe care il platea ploiesteanul catre Dalkia era  de139,92 lei cu tot cu TVA. In conditiile in care primarul Badescu doreste ajustarea tarifului asa cum am mentionat, iar pretul facturat catre populatie va fi de 186,97 lei fara TVA, deci 231,83 lei cu tot cu TVA, atunci putem spune ca exista o crestere de 60% la pretul gigacaloriei.

Speram ca pimarul sa tina cont atunci cand va dori sa puna pe ordinea de zi acest proiect si sa organizeze o dezbatare publica, asa cum cere Legea 52/2003, art. 6 ain. 7. In caz contrar ne rezervam dreptul de a-l actiona in instanta.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy