Take a fresh look at your lifestyle.

Vicepresedintele bugetar al UAP, lipseste de la programul Muzeului la care este angajat. Nu e bine, domnule Moscaliuc…

Unul dintre vicepresedintii Uniunii Asociatiilor de Proprietari (UAP) este Doru Moscaliuc, despre care scriam in urma cu ceva timp ca inregistra pe un reportofon discutiile de la ultima Adunare Generala. Stiute fiindu-i simpatiile politice si odata cu anuntata candidatura la primaria Ploiesti a senatorului Andrei Volosevici, al caruit servant este, faceam atunci analogia dintre inregistrarea pe reportofon si senatorul care, poate, voia sa stie in amanunt discutiile de la fata locului. Practica inregistrarilor nu pare a fi straina de Andrei Volosevici, fapt ce ne-a condus la ideea acestui “concubinaj”. In fine, avand in vedere ca am scris acele randuri, Doru Moscaliuc a gasit de cuviinta sa ma faca in toate felurile in locurile in care, bineinteles, nu ma aflam. Oricum ideea este ca in viziunea distinsului vicepresedinte al UAP sunt cam prost. Asa o fi…

Si pentru ca sunt un prost asa cum ma crede domnul Moscaliuc, astazi m-am deplasat la Muzeul de Istorie si Arheologie Prahova, unde este angajat …pe perioada determinata…adica platit din bani publici de care isi bate joc. Daca ar fi fost angajat pana in august 2017 in mediul privat, nu am fi avut nimic de comentat, dar asa, avand in vedere parerea proasta pe care o are despre mine, m-am gandit sa i-o justific. Prost fiind, am avut o discutie pe tema Doru Moscaliuc, cu managerul Muzeului, doamna Marilena Penes, careia i-am explicat ca domnul Moscaliuc detine o functie de vicepresedinte in cadrul UAP, functie care il obliga sa participe la sedintele de Consiliu Director ordinare, care sunt in fiecare luna. Daca mai sunt si sedinte extraordinare, atunci numarul iesirii din productie, adica a parasirii locului de munca pentru orice altceva decat pentru atributiile pentru care este platit din bani publici. Prin urmare, Moscaliuc, acest geniu al referentilor muzeologi, pleaca din timpul programului si executa altceva decat scrie in fisa postului.

“Din punctul de vedere al faptului ca are o functie intr-o asociatie, ca un ONG, nu este incompatibil cu faptul ca este colaborator sau angajat al Muzeului. Faptul ca merge in timpul programului la sedinte este un amendament necesar activitatii activitatii fisei de post, controlabil si amendabil din punctul de vedere al procedurii legale. Fisa de post si obligatiile salariatilor sunt sa-si desfasoare activitatea in intervalul celor opt ore la servici si sa-si indeplineasca sarcinile pentru care au semnat un tip de contract. O sa iau masuri, sa vad cum si sa ii pun in vedere acest lucru si, eventual, la o anume maniera, sa avem si un control efectiv si punctual”, ne spus Marilena Penes. Totodata, la intrebarea: daca este de acord cu noua candidatura a domnului Moscaliuc pentru inca patru ani de mandat ne-a mai spus: “ nu cu un program care ii afecteaza activitatea in institutie. Daca face in exteriorul institutiei si politica si este membru al unei fundatii, asociatii este problema lui, dar dupa orele de program”.

Prin urmare, in prostia mea am reusit sa aflu ca domnul Moscaliuc nu are voie sa desfasoare alta activitate in cadrul orelor de program, alta decat ceea ce scrie in fisa postului, pentru care a semnat si primeste salariu…din bani publici. Ca urmare, domnul Moscaliuc va fi atent monitorizat de-acum incolo, asa cum este si normal intr-o institutie care se respecta.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy