Take a fresh look at your lifestyle.

USL bate palma cu o parte a societatii civle

USL Ploiești și Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) Filiala 1 Ploiești au încheiat astăzi un protocol de colaborare, prin care își vor asigura sprijin reciproc pe parcursul anului 2012, precum și în perioada următoare, pentru promovarea unor acte normative privind statutul cadrelor militare disponibilizate.

La semnarea documentului au fost prezenți președintele PSD Prahova, Mircea Cosma – candidat USL la funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, președintele PNL Prahova, Mircea Roșca, senatorul Iulian Bădescu, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Ploiești, George Botez – coordonatorul PNL Ploiești, iar din partea Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mr.(rez) ec. Cornel GHINESCU, lt.col (rez) Gheorghe Pantelimon HUȚANU, col.(rez) Mihai IORGA și cpt.(rez) Monica MAIORESCU.

Potrivit documentului, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) va sprijini forțele politice din USL pentru pregătirea alegerilor locale și parlamentare, prin mediatizarea programelor, a platformelor și măsurilor USL, menite să stopeze declinul economic și social al României. Totodată, USL va beneficia de sprijinul cadrelor militare calificate în comunicare și relații publice, organizarea și planificarea activităților. Fostele cadre militare vor sprijini mediatic candidații USL pentru ocuparea posturilor de președinte al Consiliului județean, primari, consilieri județeni și locali, precum și candidații pentru Parlamentul României. Membrii SCMD vor deveni astfel comunicatori în relația dintre USL și locuitorii municipiului Ploiești, societatea civilă, instituțiile media locale și centrale.

În plus, SCMD va pune la dispoziția Uniunii Social Liberale, membri de sindicat cu pregătirea și competența necesare pentru a reprezenta Uniunea în toate secțiile de votare din municipiul Ploiești, la alegerile locale și parlamentare.

La rândul său, Uniunea Social Liberală, prin parlamentarii aleși în colegiile din municipiul Ploiești, va promova în Parlamentul României, acțiunile și inițiativele legislative pentru abrogarea tuturor legilor și actelor normative care anulează statutul socio-profesional al militarilor sindicaliști din structurile de Apărare și Ordine Publică, precum și drepturile dobândite legal, ca și pe acelea care îi discriminează față de alte categorii sociale.

USL Ploiești va sprijini Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în calitate de reprezentat al militarilor sindicaliști în rezervă și retragere, pentru apărarea drepturilor acestora, ca partener de dialog în relația cu structurile și instituțiile statului, la nivel central și local.

Prin intermediul parlamentarilor săi, USL va iniția și va susține prioritatea legii ocupaționale pentru militarii din toate structurile Sistemului Național de Apărare, prin care să fie recunoscute contribuțiile la bugetul de stat pentru plata pensiilor, precum și compensarea tuturor constrângerilor, privațiunilor, limitărilor de drepturi și interdicțiilor impuse de profesia de militar.

USL își asumă inițierea demersurilor care se impun, pentru depolitizarea tuturor structurilor de conducere din instituțiile Sistemului Național de Apărare și Ordine Publică și promovarea în cariera militară, exclusiv pe criterii de profesionalism și competență.

 

BIROUL DE PRESĂ

USL PLOIEȘTI

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy