Take a fresh look at your lifestyle.

Un profesor de la Colegiul Tehnic Toma N Socolescu este acuzat de elevi ca le cere spaga ( video)

Un profesor de la Colegiul Tehnic Toma N Socolescu, este acuzat de un grup de elevi de clasa a X a FR ca le cere in mod frecvent diverse sume de bani. De ceva timp, pe internet ruleaza un filmulet, in care un profesor de matematica sta in ultima banca, timp in care „mustruluieste” verbal o eleva. Dascalu, ii sugereaza acesteia mai evaziv, lasandu-i de inteles ca poate trece cu vederea anumite nereguli, daca sub catalog ar gasi suma de 250 de euro. Un elev, ceva mai indraznet si inarmat cu un telefon mai performat inregistreaza intreaga scena. Este adevarat ca filmare nu este una profesionala, dar este relevanta. Interesant este ca in timpul orei de matematica, profesorul „se trage de sireturi” cu elevi, spunandu-le acestora fel si fel de povestioare, care nu au nici o relevanta cu materia pe care acesta ar trebui sa o predea la ora de curs. Conducerea unitati de invatamant a luat la cunostinta de acest caz si a demarat o ampla ancheta interna. ” Am aflat si noi despre existenta acestui material filmat si am constituit o comisie de disciplina. Vom trece la audierea elevilor din acea clasa si a profesorului. In functie de rezultatul anchetei vor fi luate masurile ce se impun, masuri care pot fi administrative sau care pot duce si la desfacerea contractului de munca”, a spus Rodica Avramescu, directoarea Colegiului Tehnic Toma N Socolescu. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean, Aurel Graur, sustine ca daca profesorul se face vinovat de faptul ca a pretins si primit sume de bani de la elevi, o sa fie sesizate si organele de cercetare penala.”Noi putem aplica sanctiuni administrative si diminuarea calificativului dar, daca Politia constata ca au fost comise infractiuni si urmeaza a i se intocmi rechizitoriu, i se poate desface contractul de munca”, a specificat purtatorul de cuvant, Aurel Graur, de la ISJ Prahova.

Profesorul problema …nerezolvata de conducerea scoli

In cazul de fata, profesorul de matematica se numeste Liviu Verdes, un domn respectabil la vreo 50 si ceva de ani. Colegii acestuia sustin ca este un bun profesionist, dar in ultima vreme au aparut probleme de comportament. Lucru tocmai confirmat si de directoarea colegiului, Rodica Avramescu, care in repetate randuri a incercat sa indrepte erorile comise de profesorul Verdes. Mai mult de atat, directoarea unitati de invatamant sustine ca a ajuns la limita rabdarii in ceea ce priveste atitudinea si comportamentul colegului de breasla. Aceasta, se roaga de profesorul Liviu Verdes de doua luni de zile sa mearga sa faca testele psihologice pe care le-au facut toti profesorii din scoala. Din motive necunoscute, Liviu Verdes o duce cu presul pe directoare si zilnic ii promite acesteia ca o sa se prezinte la cabinet pentru testare. ” Nu vreau sa il apar pe colegul nostru, dar eu nu cred ca el a cerut bani si plus de asta din acea inregistrare nu prea se intelege. Personal merg pe ideea ca el o zice sub forma de gluma, mai ales ca domnia sa are un stil mai aparte de abordare a elevilor. Da, am mai avut ceva probleme cu acest profesor si ultima este ca refuza sistematic sa mearga, asa cum am fost noi toti, la testarea psihologica. Profesorul Verdes a primit din partea mea un ultimatum”, a spus directoarea Rodica Avramescu. Se pare ca sansele acestui profesor de a fi iertat sunt din ce in ce mai mici. Ultima isprava a acestui cadru didactic a fost azi, cand la cursuri a venit sub influenta bauturilor alcoolice. Din acest motiv nu am putut vorbi cu domnia sa pentru a afla daca acuzatiile aduse sunt reale.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy