Take a fresh look at your lifestyle.

Un ploiestean implineste 100 de ani

Astazi, 4 iunie 2019, e o zi istorica pentru unul din cetatenii Ploiestiului. Il cheama Gheorghe Enescu si implineste 100 de ani, iar conducerea ascoiatiei din care face parte, respectiv Asociatia Bl. T10 Nord, str. Cameliei, s-a gandit sa ii faca o bucurie si sa-i ureze la multi ani, personal, si sa-i ofere ceva in dar. Domnul Enescu si fiica sa Elena, ne-au primit pe toti in frunte cu presedintele asociatiei, domnul Dobre Tachi. Am depanat cateva amintiri cu fiica si cu tatal sau, caruia i-am luat si un scurt interviu video. Astfel, am aflat ca viata lui nea Gheorghe a fost una plina de principii si valori sanatoase, printre care respectul fata de munca si familie au fost la loc de frunte. O amintire din copilaria sa ne arata ca a fost un copil chinuit, deprins cu munca de mic,a tunci cand tatal sau la dat la un patron din Valea Calugareasca, la varsta de 12 ani,  de unde a fugit pentru ca era abuzat. Acel patron a creat, printre altele care raman in sufletul domnului Enescu, o amintire trista din urma cu aproape 90 de ani, atunci cand il trimitea in camara sa aduca ce avea nevoie si il punea sa bata din palme pana ajungea acolo, iar cand se intorcea era obligat sa fluiere, de teama sa nu se infrupte din averea sa. Gheorghe En3escu s-a nascut la Alunis, in Prahova si dupa experienta chinuita de la Valea Calugaresca, a fugir in Bucuresti unde  a ales sa lucreze in petrol, acest domeniu servindul dimp de 50 de ani. Prin anul 1938 s-a mutat Brasov, la Rafinaria nr. 9, unde si-a desavarsit studiile pentru ca prin anul 1965 sa vina ca specialist la Ploiesti si sa lucreze la Rafinaria Teleajen pana la iesirea la pensie. Dupa ce a locuit in vilele din Colonia Teleajen timp de doi, in 1967 s-a mutat in Cartierul Nord, unde traieste si acum.

Gheorghe Enescu este vetran de razboi si a fost in serviciul de frontier in timup razboiului. Ca tata a fost un tip riguros dar responaabil, care a facut cat a putut ca fiicele sale, Elena si Valeria sa aiba tot ce le trebuie pentru a studia si merge mai departe in viata. A fost riguros cu el insusi, dar si cu copiii si, poate, tomai aceasta atitudine a ajutat ca fetele sale sa fie una inginer si economist, iar cealalta doar economist.

Pentru meritele sale, Gheoghe Enescu a fost decorat de Cultul Eroilor si inaintat in grad pana la ultimul pe care il poate dobandi un subofiter. O umbra se abate asupra sa, din pacate, de 3 ani incoace, pentru ca sotia sa, Ana, in varsta de 94 de ani se afla in suferinta, la pat de 3 ani, iar domnul Enescu, care si el are probleme cu vederea are grija de ea zi si noapte. Suferinta domniei sale de la un ochi a fost generata de un malpraxis, iar la celalalt, din aceasta cauza nu s-a mai intervenit de teama. In aceste conditii, veteranul nostru, care astazi implineste 100 de ani se afla in semintuneric si, cu toate astea, are grija de sotia sa si de el.

Sa le dea Dumnezeu viata lunga, sanatate si multa iubire de la cei dragi. La multi ani si sa ne vedem peste 100 de ani.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy