Take a fresh look at your lifestyle.

Un copil cu tetrapereza spastica chinuit de indolenta unor functionari din Directia de Patrimoniu

Anul trecut, pe vremea cand faceam emisiunea INCOMOD am avut ca invitati, in mai multe randuri, pe Iulian Sardaru si sotia acestuia, Daniela Florea, care nu reuseau sa primeasca de la primarie ce li se cuvenea prin lege. La baza cererii lor, stetea de fiecare data, copilul de noua ani, bolnav de tetrapareza spastica, care necesita ingrijiri speciale dar, mai ales, conditii de viata decente. Ani de zile au locuit intr-o casa nationalizata cu multi membri ai familiei, inghesuiti in doua camere, pe strada Fortuna. Ba chiar isi imporvizasera o locunita in curtea casei, pe care primarul le-a daramat-o, considerand ca nu respecta normele. Ca orice om nechibzuit care intai strica si pe urma se gandeste ce sa puna la loc Volosevici ii poarta pe drumuri pe acesti oameni napastuiti, nevoiti sa acorde mare atentie unui copil bolnav. Nimeni din primaria Ploiesti, mai exact din Directia de Patrimoniu, nu gaseste solutia si se intocmesc tot felul de acte pentru ca functionarii sa fie acoperiti. E revoltatoare nonsalanta cu care subordonatii directorului Florin Petrache incalca prevederile Legii 448/2006, privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Vinovata, in opinia lui Iulian Sardaru este o anume doamna Branza, care face si desface toate actele din Directia de Patrimoniu, uneori chiar peste capul directorului.

Nu stim daca este vreo legatura de rudenie cu deputatul PDL Diaspora William Branza dar, dupa Radu Popescu, a doua persoana pe care o voi da afara cand voi deveni primar, este aceasta doamna Branza. Ma rog, nici nu ar avea importanta daca sunt rude cele doua sortimente.

Prima tentativa de a le acorda sotilor Sardaru o locuinta in care sa se poata considera oameni civilizati a fost una esuata. Li s-a repartizat, dupa ani si ani de cereri, o mizerie de incapaere insalubra, pe strada Hasedeu, in care locuiau cu mult peste numarul permis de persoane. Ba chiar si sobolanii se numarau printre cei 12 locatari cu care sotii Sardaru erau trimsi sa locuiasca, desi locunita era destinata pentru opt persoane, daca retinem bine. Chiar si asa, legea la care faceam referire, nu permite acest lucru.

A doua incercare de respectare a normelor legale cu privire la cresterea copilului bolnav a avut loc la inceptul acestui an, dar tot in bataie de joc, atat a acestor oameni cat si a legii 448/2006. Apropo, ce ziceti de o plangere penala pentru abuz in serviciu, ca pentru nesimtire nu s-a inventat inca, doamna Branza?

Locuinta cea noua, repartizata in luna februarie, prin HCL, se afla in strada Gheorghe Doja, nr. 195 si se afla sa demisol, cu o scara interioara ingusta. Subliniem acest lucru pentru ca este VORBA DE UN COPIL DE NOUA ANI CU TETRAPAREZA SPASTICA, care este transportabil. Colac peste pupaza, din cate am inteles de la Iulian Sardaru, primaria refuza sa le faca o baie in incaperea prevazuta pentru acest lucru, pe motiv de… bransament. Astfel, mizeria care zace in curtea interioara reprzinta drumul spre un WC scarbos spre care razbati dupa ce treci de niste arbusti uitati de vreme( vezi foto). Igrasia este la ea acasa pe peretii incaperii puse la dispozitie de “marinimoasa” primarie, iar varianta cea mai simpla de a o acoperi este faianta care da un aspect de spital si o racoare de frigider. Inuman este cuvantul daca e sa catalogam modul in care sunt tratati acesti oameni.

Fac apel pe aceasta cale la directorul Florin Petrache si doamna Branza sa rezolve odata aceasta problema, sa nu isi mai bata joc de acesti oameni, ca deja incepe sa ma enerveze indolenta lor!

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy