Take a fresh look at your lifestyle.

Trofeul Someleriei 2012 – editie organizata in memoria John Halewood

Bucuresti, 20 Februarie: Trofeului Someleriei 2012, ajuns la cea de-a XII-a editie, se va desfasura in perioada 19 – 25 februarie si va avea ca scop principal desemnarea celui mai bun somelier al anului in Romania. Pentru a sasea oara consecutiv competitia este organizata de Asociatia Somelierilor din Romania in parteneriat cu Cramele Halewood. Concursul de anul acesta este organizat in memoria lui John Halewood, fondatorul celei mai mari case independente producatoare de vinuri si bauturi alcoolice din Marea Britanie – Halewood International. In cadrul concursului se va acorda un trofeu special in memoria acestuia, John Halewood fiind prieten si sustinator consecvent al someleriei din Romania.

La editia de anul acesta vor participa 20 de somelieri din toata tara. Printre probele la care vor fi supusi acestia se numara tehnici de servire a vinului, a sampaniei si a tigarilor foi, un test scris, degustare de vinuri si bauturi distilate, cunostinte despre meniuri, liste de vinuri si asocieri gastro-enologice. Semifinala competitiei va avea loc pe data de 24 februarie, la Pivnitele Rhein & CIE 1892 Azuga, iar finala se va desfasura pe 25 februarie in Bucuresti, fiind gazduita de Hotelul Ramada Majestic.

Juriul sferturilor si semifinalei Trofeului Someleriei 2012 John Halewood va fi alcatuit din Doru Dumitrescu (Presedinte Asociatia Somelierilor din Romania, membru in comisia RPCM a Asociatiei internationale a Somelierilor, dublu semifinalist european, semifinalist mondial), Virgil Dumitrascu (Vicepresedinte Asociatia Somelierilor din Romania, semifinalist mondial), Florin Ivan (Secretar General Asociatia Somelierilor din Romania, campion national) si Marius Bratu (Business Development Manager Cramele Halewood, semifinalist european). Juriul finalei va fi compus din 4 comisii, ce contin fiecare cate trei jurati, specialisti recunoscuti in domeniu.

Despre Grupul Halewood in Romania

Alaturi de Cramele Halewood din Grupul Halewood mai fac parte Halewood Romania, Domeniile Halewood si Halewood International Premium Imports. Halewood are in propietate crame si plantatii de vita de vie in regiunea Dealu Mare, Podisul Transilvaniei si Murfatlar. La acestea se adauga Pivniţele Rhein Azuga fondate in 1892, unde se continua tradiţia producerii vinurilor spumante dupa metoda tradiţionala, de fermentare a vinului in sticla. In Ploiesti se afla sediul Cramelor Halewood, vaste pivniţe subterane, depozitul de produse finite (cu o capacitate de peste 1 milion de sticle) precum si liniile de imbuteliere. Grupul Halewood deţine peste 350 hectare de vie plantate in perioada 2002-2009, cu o investiţie de peste 7 milioane Euro.

Despre Asociatia Somelierilor din Romania

Asociatia Somelierilor din Romania (A.S.R.) este o asociatie profesionala, non-profit, singura din Romania afiliata la Asociatia Someleriei Internationale. A.S.R. isi propune sa reprezinte somelierii si iubitorii de somelerie romani, sa ofere sprijin acestora, sa promoveze valorile si calitatea in acest domeniu, prin antrenarea membrilor in activitati specifice interne si internationale. Pe plan national, participa la educarea publicului prin intermediul membrilor sai, iar prin afilierea internationala isi perfectioneaza standardele proprii la nivelul exigentelor in domeniu.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy