Take a fresh look at your lifestyle.

Toate dovezile duc catre aceeasi concluzie: inlocuirea cazanelor de la CET Brazi. Lasati societatile comercialae pentru mai incolo

Astazi la sediul Partidului Prahova in Actiune a avut loc o conferinta de prsa care se anunta incendiara, un loc unde urmau sa se arunce cateva bombe care ar fi lamurit situatia vinovatiei, in primul rand, a crizei apei calde pe care o traversam si care se va prelungi, cu siguranta. Alexandru Stefan a prezentat o serie de dovezi care atesta ca se stiau solutiile atat la nivel judetean cat si local, iar toate aveau un numitor comun pentru a putea fi efciiente: inlocuirea cazanelor de la CET Brazi.

La varful lor, autoritatile nu dau semne ca au inteles gravitatea situatiei, canalizandu-se pe o singura solutie, pe care o considera salvatoare, intr-un prezent in criza care nu trebuia sa existe, dar iata ca suntem nevoiti sa o traim. Au trecut 25 de zile fara apa calda, iar aceasta solutie din start este menita sa blocheze lucrurile, pentru ca problema nu este infiintarea unei societati noi la nivelul municipiului Ploiesti, pe sistemuL SGU Ploiesti SRL si preluarea CET Brazi, ci antamarea sumelor de bani necesare desfasurarii activitatii daca se va decide infiintarea societatii comerciale noi, dar mai mult, inlocuirea cazanelor care sunt mult prea mvechi si aducerea lor la standardele europene de functionare.

Citeste si: Comunicat PNL// Cu exceptia Prahova in Actiune, toate partidele si-au unit fortele pentru a initia demersurile pe care le considera singurele pentru a scapa de criza apei calde

Prin urmare, problema fundamentala este ca echipamentele cu care se produce apa calda si termia sunt la pamant, nefunctionale, in TOTALITATE, inutile de fapt, pentru ca nu pot deservi populatia DELOC. Eugen Cristescu, presedintele Uniunii Asociatiilor de Proprietari subliniaza acest lucru de la inceputul crizei, dar atat Iulian Dumitrescu cat si Andrei Volosevici care nu-si vorbesc deloc, isi pun ambitiile persoanale de a se distruge unul pe celalalt, mai presus de interesul cetateanului. Ce nu inteleg domniile lor este ca aceasta atitudine a dumnealor este similara cu abuzul in serviciu din Codul Penal. Din pacate, Abuzul de putere nu mai este reglementat pentru niste parlamentari corupti l-au scos cu cativa ani in urma, pentru ca ar fi fost clar un abuz de putere.

Am divagat pentru a ne face cat mai bine intelesi si a sublinia importanta mesajului justificat cu documente de astazi, care arunca in aer secena poilitico- administrativa locala. Alexandru Stefan a prezentat in fata jurnalistilor un studiu de oportunitate aprobat prin Hotarare de Consiliu Local in aprilie 2021, prin care se propuneau patru variante de abordare a problemei functionarii serviciului de termie in Ploiesti,. Practic, de un an si jumatate se stia acest lucru, din patru variante a fost aleasa cea referitoare la infiintareaa ADI Termo Prahova, care condusa execrabil de Horia Tiseanu a distrus linistea proiestenilor.

Uniunea Asociatiilor de Proprietari a luat act de remarca consilierului local Alexandru Stefan cum ca a fost singura entitate locala care a actionat coerent, desi nu avea obligatia legala, poate doar morala.

Revenind la conferinta, avand in vedere cele demosntrate de Alexandru Sfetan cu documente, prin care se arata clar in sudiul de oportunitate ca toate echipamentele trebuie inlocuite, nu refacute, iar acest lucru ar duce la diminuarea dfrastica a pierderilor, Intrasigent intreba pe presedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu si pe primarul Andrei  Volosevici de ce s-a ajuns in situatia prezenta, daca toate problemele erau cunoscute de un an si jumtate, chiar inainte ca Veolia Energie Prahova sa plece din Ploiesti?

Aceleasi intrebari i le adresam si fostilor preseidnti de Consilii Judetene, recte Mireca Cosma si Bogdan Toader!

Documentele prezentate de consilierul Prahova in Actiune ar trebui sa dea de gandit tuturor, sa inteleaga ca si 10 societati comerciale daca se fac la Ploiesti, fara ca echipamentele de la Brazi sa fie inlocuite, societatile comerciale se fac degeaba, pentru ca s-ar preda un CET Brazi inutil. Atribuirea directa nu este o solutie pentru ca tarful la gigacaloprie va fi conditionat dupa bunul plac al viitorului operator!

Asa cum s-au gasit 5 milioane de lei pentru rezolvarea viciilor terenului de la CET Brazi, Consiliul Judeteans a initieze de urgenta o Hotarare prin care sa se pravada sumele necesare achizitionarii echipamentelor noi, ieri daca s-ar putea. La urgenta. orice alte discutii sunt fara forma si fond, iar Andrei Volosevici sa fie preocupat pentru asigurarea necesarului de gaze ;la pretul de 250 de lei, pentru a putea pastra tariful la gigacalorie la un pret acceptabil pentru cetatean.

Laudabil efortul lui Alexandru Stefan si speram sa trezeasca si pe ceilalti consilieri locali si judeteni la cele ce spune in materialul video de mai jos si sa tina cont, cu rugamintea de a pune in aplicare de urgenta, tot ce este de facut pentru inlocuirea cazanelor de la Brazi cu unele noi si care sa functioneze la standarde europene.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy