Take a fresh look at your lifestyle.

Tinerii şi violenţa

Astăzi, 09 decembrie 2011, la sediul Penitenciarul Ploieşti, Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială a iniţiat şi susţinut dezbaterea pe tema „Tinerii şi violenţa” la care a participat un grup de 10 persoane private de libertate din regim semideschis şi 20 de elevi ai Colegiul Tehnic „Toma N. Socolescu” Ploieşti.

Astfel, pe de o parte persoanele private de libertate pot contribui la descurajarea adoptării comportamentelor infracţionale a unor tineri aflaţi în plină dezvoltare a personalităţii şi la formarea unei laturi plăcute, pozitive, umanitare a propriei personalităţi, pe de altă parte, reprezentanţii comunităţii pot afla direct ce presupune o viaţă dincolo de gratii, în care libertatea îţi este îngrădită şi unde valorile ştiute de ei îşi schimbă sensul.

Scopul desfăşurării acestei acţiunii este dezvoltarea autonomiei sociale, creşterea stimei de sine şi a respectului faţă de colectivitate, conştientizarea de către tinerii aflaţi în libertate a consecinţelor negative care decurg din experienţa detenţiei, combaterea şi prevenirea săvârşirii de infracţiuni de către minori.

Pentru informaţii suplimentare, desemnăm ca persoană de contact pe inspector Comnea Cristina – purtător de cuvânt, telefon 0244/526834, mobil: 0753.091.210, email: cristina.comnea@anp.gov.ro.

Comisar şef de penitenciare Ioan BĂTINAŞ

Director

Penitenciarul Ploieşti

 

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy