Take a fresh look at your lifestyle.

Suntem cobaii Dalkiei. Francezii vor sa implementeze un sistem de distributie pe orizontala, pe banii nostrii

Astazi, Dalkia Termo Prahova a adus la cunostinta celor circa 70 de reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Ploiesti o noua metoda de distributie a apei calde si a agentului termic. Sistemul centralizat de Termoficare- Distributia Orizontala a Energiei Termice este un concept nou, care a fost implementat la Otopeni. Trebuie sa spunem ca acest sistem poate reprezenta o alternativa buna, care sa diminueze cheltuielile consumatorilor, dupa cum a fost prezentat. La nivel teoretic se poate spune ca asa este, dar ca orice lucru facut de Dalkia, presupune cheltuieli mai putine de la ei si mai multe de la cetatean. Astfel, Dalkia a prezentat un sistem pe orizontala care trebuie achizitionat de fiecare proprietar de apartament in parte, iar costurile sunt intre 5.000 si 7.000 de lei de apartament, in functie de numarul de camera. Practic, e vorba de schimbararea totala a instalatiilor pe fiecare palier de bloc si instalarea unor panouri care sa monitorizeze consumul zilnic al fiecarui apartament.

Cine credeti ca se ofera sa faca aceste lucrari, care sunt estimate a fi finalizate in15-20 de zile? Bineinteles ca Dalkia!

Asadar, Dalkia propune o chestie jidaneasca, in care ea castiga din toate pozitiile, iar ploiesteanul sarman, baga mana in buzunar si ii face pofta francezului.

Pe un grafic prezentat, la nivelul anului 2018, costul unei gigacalorii va fi de 385 de lei, in conditiile in care cei de la Dalkia se lauda cu o statie de cogenerare cum nu sunt multe in tara. Jocul pe care francezii il fac cu ploiestenii este permis de catre fiecare administratie care vine la putere, ceea ce naste mari nemultumiri in randul cetatenilor.

Daca francezii doresc sa fie solidari cu cetatenii carora le cer majorare de tarif pentru pierderile pe care ei le inregistreaza, atunci sa introduca sistemul pe orizontala din banii lor sau din fonduri europene, daca exista.

Pana atunci, In conditiile in care Dalkia castiga din toate pozitiile, sub masca preocuparii pentru economiile cetateanului, ne intrebam si intrebam edilii locali de ce permit ca noi sa fim tratati ca niste cobai de catre Dalkia Termo Prahova?

 

 

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy