Take a fresh look at your lifestyle.

Scrisoare deschisa pentru a-l ajuta pe consilierul Alexandu Stefan sa inteleaga care solutie e mai buna: cogenerarea sau disparitia CET Brazi si montarea centralelor

Privesc cu surpindere si dezamgire iesirile publice ale consilierului local de la Prahova in Actiune, Stefan Alexanru, despre care aveam o parare buna si am si promovvat unele din ideile sale, pentru ca faceau sens. Din pacate, in ceea ce priveste distrugerea sistemului centralizat (SACET) si desfiintarea CET Brazi, ceea ce ar insemna in viziunea domniei sale ca este necesara montarea centralelor in apartamente ca singura solutie. Nu conteaza parerea persoanala despre ceea ce vad acum la acest consilier, ci faptul deranjant ca nu intelege ceea ce i-am spus si telefonic despre referendumul sau si incapatanarea de a-l sustine fara sa vada si alte solutii.

La postarea mea de ieri de pe facebook in care am spus ca voi avea un punct de vedere legat de referendumului d-ului Alexandru, dumnealui cu aroganta si cu o superficialitate de care nu il credeam in stare, a postat un comentariu cu o trimitere la articolul de mai jos:

Adio, CET-uri! Cum s-a ales praful de marile centrale electrice de termoficare: de la faliment şi fier vechi la subiect de dosar la DNA

Ca un om felxibil ce sunt, am dat curs invitatie, pentru a vedea pe ce se bazeaza teoria tanarului consilier Alexandru Stefan.

Trebuie sa va spun ca esenta a ceea ce urmeaza sa fie punctul meu de vedere este scris chiar la inceputul articolului invocat de specialistul nostru: “Multe oraşe mari din România au rămas fără centrale electrice de termoficare (CET-uri), din diverse motive. În unele cazuri, consumatorii s-au debranşat în masă, iar în alte cazuri persoane certate cu legea le-au adus la faliment”.

Ce vrea sa spuna autorul in acest intro si argumenteaza pe parcursul articolului este ca CET-urile au disparut in anumite localitati din anumite motive, nu pentru ca nu sunt solutii viabile. Din articol reiese ca acolo unde s-a inteles importanta cogenerarii si sistemul de termoficare a fost condus de persoane competente, s-a ajuns chiar pe profit ori lucrurile s-au redresat financiar. Unde s-au bagat baietii destepti CET-urile s-au dus in cap.

Deci, stimate domnule Alexandru, problema nu este ca CET-urile nu sunt bune, eficiente daca functioneaza in cogenerare, ci ca cei care le conduc pot fi incompetenti, rau-voitori sau sa aiba alte interese decat cele ale cetatenului spre a-i oferi conditii de confort si viata garantate chiar de constitutie. In masura in care se implementeaza cogenerare cheltuielile se amortizeaza pentru ca subventia poate fi eliminata pe masura ce profitul este mai mare. Chiar tariful poate scadea spre zero. Va dati seama d-le Alexandru ce ar insemna un tarif de zero lei pentru cetatean, fara ca primaria sa chetuie vreun leu pe subventii in sezonul rece? Inseamna ca v-ati putea mandri ca sunteti consilier intr-un municipiu care a reusit o performanta extraordinara.

Ce impiedica acest lucru? O injectie de capital pe maxim doua luni pentru a permite maximizarea profiturilor, dar numai cu un management performat, responsabil si asumat, nu cu oameni ca Vlad Catalin, zis Cusetaru care crede ca daca da mult din gura si pe un ton agresiv asta tine loc de cunoastere. M-as fi bucurat, d-le Alexandru ca principala dvs proocupare, ca si a celorlalti consilieri sa fie monitorizarea deciziilor membrilor consiliului de administratie, in frunte cu acest Vlad, nu sa vreti sa distrugeti CET Brazi si sa obligati cetatenii, fie ca vor fie ca nu, sa primeasca 4000 de lei de la bugetul local pentru montarea centralelor si sa se scobeasca prin buzunare de inca , cel putin, vreo 8.000 de lei.

Ce ar fi de preferat pentru cetetan, d-le Alexandru? Sa facem toti ce putem din functiile pe care le detinem si cu prerogativele pe care le aveam ca el sa plateasca foarte sputin spre deloc gigacalorie, sa aiba caldura cu adevarat in casa si bugetul local sa nu mai dea subventie sau sa isi monteze centrale care consuma gaze pe care le va plati direct?

Nu vreau sa fac acuzatii gratuite, dar nu pot sa nu ma gandesc ca nu faceti un joc politic care v-a fost sugerat, ca sa nu zic impus, si sa va bagati cu capul in fata ca berbecul pentru ca sa fiti apreciat. Pentru ca, sincer sa fiu, ce faceti dvs, chiar pe fondul emotional creat de criza termiei, nu ajuta cu nimic si cei care gandesc corect pentru binele lor vor intelege ca nu le faceti niciun bine. Ba dimpotriva si se vor intoarce impotriva dvs si a colegilor din Prahova in Actiune care va sustin.

As mai avea cateva sa va zic, dar cred ca m-am facut inteles, pentru ca stiu ca sunteti un om inteligent, rigid, incapatanat, arogant, dar inteligent. Poate ca tineretea e de vina, dar asta nu scuza faptul ca ati devenit toxic. Pentru mine, cel putin, mai ales ca nu aveti capacitatea sa intelegeti ca nu urmaresc nicio functie sau sa castig bani de la SC Termo Ploiesti SRL, ci doar sa platim cat mai putin pentru gigacalorie, sa nu mai fim conditionati de subventii si sa avem caldura cu adevarat in apartamente. Daca e greu, va fac o schita!

 

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy