Take a fresh look at your lifestyle.

Scrisoare deschisa a salariatilor Directiei Judetene de Paza Prahova

Domnilor consilieri judeteni,

Miercuri, 27.01.2021, trebuie sa hotarati asupra oportunitatii desfiintarii Directiei Judetene de Paza Prahova, serviciu public de interes judetean aflat in subordinea Consiliului Judetean Prahova.

Va rugam sa prorogati hotararea cu privire la desfiintarea acestei institutii, astfel incat aceasta sa aiba la baza un studiu de impact economico-social in conformitate cu normele legale.

Totodata, facem urmatoarele precizari:

1.-Economia prezentata din externalizarea Directiei, conform proiectului, este eronata intrucat din bugetul estimat asigurarii functionarii Directiei Judetene de Paza, ar fi trebuit scazute costurile si tarifele cu externalizarea.

2.-Directia Judeteana de Paza Prahova propune o alternativa de reorganizare, constand in diminuarea cu peste 40% a cheltuielilor de personal si disponibilizarea a peste 50% din personalul Tesa (vor ramane 8 angajati Tesa in loc de 17), astfel incat, in noua formula, cheltuielile de functionare sa fie apropiate de tariful minim legal al unei firme private de paza.

3.-O eventuala protectie pe viitor a salariatilor, prin preluarea acestora de catre o firma privata, asa cum se propune, trebuie sa ofere garantia ca acestia  nu vor fi discriminati si supusi la posibile abuzuri in prestarea muncii de catre angajatorul privat (neplata orelor de noapte, a orelor suplimentare, a sarbatorilor legale, respectarea programului de lucru, etc.).

4.-Avand in vedere situatia creata de pandemia mondiala, este vitala atat continuitatea serviciului de paza cu personal instruit in acest sens, cat si protectia sociala a angajatilor care, in aceste vremuri pot ramane fara un loc de munca.

Incheiem prin a face precizarea ca, indiferent de hotararile consilierilor judeteni, indiferent de soarta Directiei Judetene de Paza, aceasta institutie ramane pentru conducerea Consiliului Judetean Prahova, pentru benficiarii serviciului de paza si in primul rand pentru cetatenii judetului Prahova, un partener de incredere.

 

COLECTIVUL DIRECTIEI JUDETENE DE PAZA PRAHOVA

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy