Take a fresh look at your lifestyle.

Sase copii din strada Carpenului striga dupa ajutor, iar Incomodph.ro se implica pentru a-l primi

Una dintre familiile cele mai nevoiase din Ploiesti locuieste, daca putem spune asa, pe strada Carpenului, nr.7. O mama cu sase copii se chinuie sa supravietuiasca conditiilor mizere in care sunt nevoiti sa reziste. Cazul a ajuns si la noi, prin intermediul Ameliei Voicu, o prietena de pe Facebook. Pentru acuratetea informatiei trebuie spus ca, intai, a aparut in Adevarul de Ploiesti, scris de colega noastra Dana Mihai. Toata aceasta poveste trista o puteti citi AICI.

Incomodph.ro a raspuns solicitarii Ameliei si a luat legatura, inca de sambata, cu Alexandru Baloi, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Prahova, care a promis ca astazi va dispune masurile necesare. Domnia sa si-a respectat promisiunea si a dispus o ancheta la fata locului, pentru a gasi solutiile cele mai bune pentru cei sase copii minori. La rugamintea noastra, domnul Baloi s-a implicat si a stabilit un prim contact cu Adminsitratia Serviciilor Comunitare, pentru a incerca impreuna sa se gaseasca o locuinta mai buna pentru cei mici si mama lor. De asemenea, a tinut cont si de faptul ca Inspectoratul Judetean Scolar Prahova poate sa sprijine copiii sa isi reia activitatea scolara, despre care ni s-a spus ca ar fi fost abandonata in aprilie 2013.

Ca un punct de vedere personal, spun ca nu sunt de acord cu parintii care fac copii de dragul de a-i face, fara sa se gandeasca la ce le-ar putea oferi. Pe de alta parte, chiar si pentru acestia, statul are obligatia sa le ofere toate conditiile de trai. Este imbucurator ca, in urma anchetei dispuse astazi de Alexandru Baloi, nu au fost semnalate cazuri de abuz sau neglijenta care sa conduca la institutionalizarea celor sase copii. Asa cum i-am spus si directorului DGASPC Prahova, nu militam pentru aceasta varianta, care nu este nici pe departe o solutie. Fara o implicare a autoritatilor, in spiritul legii si nu in litera ei, nimeni dintre cei oropsiti nu va beneficia de un minim confort. Din cate ne-a spus Amelia Voicu, mama copiilor,pe numele ei Florina Dorobat este dornica sa isi fgaseasca un loc de munca, pentru a nu mai fi nevoita s atraiasca din alocatia pe care o primeste de la stat pentru micuti. N-ar fir rau ca sa fie sprijinita si in acest sens, pentru ca a primi hrana este doar o solutie pe termen scurt. Responsabilitatea apartine, in primul rand,parintelui. Si el trebuie ajutat.

Asteptam vesti de la Alexandru Baloi, in perioada urmatoare, in acest caz care nu este izolat, dar nu vrem sa fie o regula pentru societatea in care traim. Pana atunci sa invitam sa urmariti materialul video de mai jos, cu punctul de vedere al directorului DGASPC Prahova.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy