Take a fresh look at your lifestyle.

Sanctiuni de rasul curcilor la Colegiul Tehnic Toma Socolescu in scandalul profesorului Liviu Verdes

Diminuare salariului profesorului implicat in scandal, cu 15 la suta pe o perioada de sase luni de zile si mutarea disciplinara a elevului „cameraman” la o alta scoala.

Saptamana trecuta, toata mass media locala a prezentat scandalul in care un profesor de matematica de la  Colegiul Tehnic Toma Socolescu ar fi avut un comportament necuviincios. Profesorul, a fost „actorul” negativ dintr-un filmulet in care pretindea de la o eleva o anumita suma de bani. Filmuletul cu pricina a ajuns imediat in mass media locala si pe internet. Mai mult de atat, o parte dintre elevi il acuza pe dascal ca vine la ore sub influenta bauturilor alcoolice si ca are un comportament si un limbaj nedemn de un cadru didactic. La nivelul unitatii de invatamant a fost constituita o comisie de ancheta care sa analizeze situatia creata de gestul incalificabil al profesorului de matematica.

Comisia, dupa ce a analizat cazul, a trecut la audierea tuturor elevilor din clasa a X-a FR.

In urma audierilor, cum era si de asteptat …sic..!!!profesorul Liviu Verdes a iesit basma curata. Si, bag de seama ca banuiti cine a fost scos tap ispasitor…elevul Razvan Furtuna, cel care a avut curajul sa scoata in evidenta comportamentul de badaran al profesorului Verdes. In cele din urma comisia de disciplina din cadrul Colegiului Tehnic Toma Socolescu, a decis sanctionarea profesorului pentru abateri repetate de la norma si conduita, cu diminuarea salariului cu 15 procente pe o perioada de 6 luni de zile. In cazul elevului Razvan Furtuna, comisia de disciplina a decis ca elevul se face vinovat de aducerea de prejudicii unitatii de invatamant si a dispus mutare acestuia la o alta unitate scolara. „Comisia de disciplina a finalizat ancheta si conform Regulamentului Scolar si a Legii Invatamantului am aplicat in cazul domnului profesor Liviu Verdes cea mai aspra sanctiune si anume diminuarea cu 15 la suta a salariului. Comisia de disciplina a mai specificat si o sanctiune pentru elevul care a distribuit filmuletul facut si anume mutarea disciplinara a acestuia la o alta unitate de invatamant”, a specificat Rodica Avramescu, directoarea Colegiului Tehnic Toma Socolescu. Aceasta a mai subliniat ca membri comisiei nu au descoperit in timpul cercetarilor daca profesorul a cerut si primit bani de la elevi, in opinia directoarei, profesorul a facut totul in gluma. De asemenea, aceeasi comisie nu a putut stabili daca profesorul vine la ore sub influenta bauturilor alcoolice. Cu toate acestea, sanctiunea a fost data pentru prejudiciul de imagine adus scoli si pentru repetatele abateri de la normele si regulamentele scolare. In ceea cel priveste pe elevul Razvan Furtuna, acesta a fost sanctionat la fel pentru prejudicii aduse unitatii de invatamant, dar si pentru comportament ne adecvat in unitatea scolara. Comisia de disciplina i-a dat elevului un ragaz de o saptamana de zile pentru a rezolva problema transferului.

Eugen Cristescu zice: “ Multi dintre cei din jurul nostru confunda bunul simt de care dam dovada si toleranta fata de actiunile lor idioate si nesimtite, cu prostia. Pe cale de consecinta, aceste persoane, oricata cultura si educatie ar avea, nu fac decat sa speculeze si sa profite de cei care dau dovada de slabiciune. In aceasta situatie se regaseste Rodica Avramescu. Stimata doamna, credeti-ma, nu se merita!”


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy