Take a fresh look at your lifestyle.

Salariati Yazaki uitati in Polonia. Aldescule adu-i acasa ca s-au imbolnavit acolo

Una dintre companiile multinationale aflate pe teritoriul Ploiestiului, respectiv SC Yazaki Romania SRL reprezinta “cu succes” un exemplu de… ASA NU. La inceputul acestui an, scriam despre una dintre metodele de eludare a concedierii collective, practicate de aceasta firma. Intr-o perioada scurta au fost dati in somaj grupuri de angajati, care reunite ar fi fost o concediere colectiva, conform Codului Muncii. Nici pana in ziua de azi, liderul de sindicat Constantin Aldescu nu a miscat vreun deget pentru cei care plecau pe poarta firmei, pentru ultima data.

Aldescu, o persoana influenta in mediul sindical, care candva mi-a fost prieten, dar cand i-am semnalat cazurile cu pricina a uitat ca ma cunoaste, arata in continuare aceiasi lipsa de preocupare pentru drepturile celor pe care ar trebui sa-i apere. De cateva zile stim despre un lot de 80 de persoane detasati in Polonia, cazati in conditii execrabile si care se chinuie sa vina acasa, dar conducerea de la Ploiesti refuza acest drept al lor. Sindicatul condus de Aldescu tace, iar acei oameni care, intre timp, s-au imbolnavit de enterocolita, sunt nevoiti sa inghita in sec si sa mearga fortat mai departe. Printre acestia s-a aflat si o gravida careia i s-a arat intelegere si a fost lasata sa vina in tara, pentru ca se simtea rau. In rest, din ce ni s-a spus, restul persoanelor au fost nevoite sa accepte prelungirea contractelor de sedere in Polonia, peste vointa lor. Ne pare rau sa spunem, pentru ca stim ca starea de sanatate a lui Aldescu este una precara, dar dezintersul pe care il manifesta acesta pentru cei pe care ar trebui sa-i apere, nu sunt demne de un lider sindical. Nu ne intereseaza facilitatile pe care acesta le are de la conducerea Yazaki, spunem doar ca, macar in ceasul al doisprezecelea, trebuie sa se schimbe ceva. Ori liderul insusi, ori atitudinea acestuia. Ramane doar ca salariatii Yazaki sa aleaga.

Mai trebuie spus ca, din cele ce ni s-au adus la cunostinta, lotul de 80 de oameni din Polonia trebuia sa ajunga in tara pe 10 noiembrie, dar nu se va mai intampla asa, din motivele mentionate mai sus.

P.S. Unul dintre cei patru fosti salariati, pe care Grupul de Dialog Social si Civic din Romania ii apara in instanta, a castigat procesul cu Yazaki pentru motivul ca i-a fost desfacut contractul de munca in mod abuziv. Ceilalti trei sunt in judecata si au termene diferite. N-are rost sa mai spunem ca nu noi trebuie sa-i aparam pe acesti oameni ci chiar Constantin Aldescu!

Va tinem la curent cu aceste procese.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy