Take a fresh look at your lifestyle.

S-a aprobat: Creste punctajul anual de pensie pentru cei care au lucrat in Grupa I si II

Legea nr. 192/2015 pentru completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 504 din 8 iulie 2015.

Pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislatiei anterioare datei de 1 ianuarie 2011, care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in grupa I si/ sau grupa a II-a de munca potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, respectiv activitati in locuri de munca incadrate in conditii deosebite si/ sau conditii speciale, potrivit legii, beneficiaza de o crestere a punctajelor anuale realizate in aceste perioade, dupa cum urmeaza:

a) cu 50% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in grupa I de munca sau in locuri de munca incadrate in conditii speciale;

b) cu 25% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in grupa a II-a de munca sau in locuri de munca incadrate in conditii deosebite.

Va amintim faptul ca proiectul de Lege pentru modificarea art. 169 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost adoptat de Senat si de Camera Deputatilor cu 289 de voturi pentru, o abtinere si niciun vot contra.

Legea a fost promulgata de Presedintele Romaniei, prin Decret nr. 622/2015.

Mai multe puteti afla dand click AICI

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy