Take a fresh look at your lifestyle.

RTV a scapat de Dragos Patraru, care are tinte mari, dar greu de atins la noul post. Intra sa vezi ce buget are de-acum si motivul plecarii

Dragos Patraru, acest minunat jurnalist, care trudea intr-o lupta inegala cu colosii pe acelasi segment orar, a suferit o mare pierdere in ultima vreme, in fata unui alt jurnalist. Patraru, cel care musteste de provincialism la orice televiziune ar fi, s-a mutat cu arme si munitii de la RTV la TVR, spune domnia sa intr-un interviu acordat paginademedia.ro. Motivul il spune chiar Dragos Patraru, aceasta copie ieftina a maestrului Toma Caragiu si suna cam asa: “Oferta TVR este o provocare profesională pentru mine. Legat însă de Dan Diaconescu, le-am spus-o și colegilor mei de la România TV, m-a deranjat foarte tare introducerea lui în grila de programe a România TV”. Asta partea eleganta a discursului sau de profesionist sadea, pentru ca partea urata despre cel care i-a luat locul, suna cam asa: “În atenția celor care se plâng de DD( n.r.- Dan Diaconescu). Omul, altfel un măscărici care nu are nicio legătură cu presa, are emisiune noaptea. Deci, cine e imbecil și gustă DD o poate face noaptea de la ora 00.00. Cine e sănătos la cap schimbă canalul. E atât de simplu. Iar ăștia care dați pe-afară de scârbă față de DD aveți o problemă. Eu, de pildă, nu mă uit la DD. Personajul e infect, în opinia mea. Dacă nu te uiți, n-ai motive să fii deranjat. Dacă stai într-o cadă plină cu căcat și te plângi că miroase a căcat tu ai o problemă. Ieși dreacu din cadă!”( reportervirtual.ro).

Educatia si bunul simt nu l-au parasit pe Dragos Patraru si, suntem convinsi, ca le-a luat cu el la noul post tv, unde va desfasura aceeasi emisiune, recte “Starea Natiei”, (a)laturi de alti noua insi cu care concepe nemaintalnita emisiune care combate, culmea, nefiind un pamflet, dupa cum declara autorul in acelasi interviu: “Emisiunea nu a fost niciodată o emisiune pamflet. Eu am spus la CNA că este o “emisiune informativă, de divertisment, culturală, religioasă și, uneori, muzicală. Faptul că folosim satira, pamfletul, umorul pentru a transmite informația este una, dar nu putem spune că este o emisiune pamflet. De la mine află lucruri care, îmi place să cred, îl ajută pe telespectator să nu fie manipulat”. Interesant, cum un an jumatate a scris pe ecran ca e emisiune de pamflet, iar in documentele CNA, nu. Ce inseamna, dom’ne, sa ai patron bazat. Esti mare nea Ghita!

Nu ii atragem atentia Laurei Georgescu, pentru ca ar fi inutil, domnia sa slujeste cu credinta la curtea regelui si parerea ei este nula si neavenita, la cat de partinitoare este.

Ce ne spune noua aceasta plecare a lui Patraru de la RTV la TVR? Ca s-a facut demonstratia clara a faptului ca Patraru nu reprezinta nimic pentru Sebastian Ghita sau, macar, pentru interesele lui politice si a renuntat la el ca la o masea stricata. Obisnuitele limbi date de Patraru in urechile lui Ghita pentru a elimina pe unul sau pe altul care ii sta in coasta, cum a fost si cazul meu, cand a fost interzisa emisiunea Incomod, nu au functionat in cazul lui Dan Diaconescu. Ce i-a ramas de facut decat sa se recunoasca invins si sa isi ia catrafusele, mutandu-se in alta parte. Cam asta am simtit si eu Patrarule, cand m-ai lucrat!

Una peste alta, poate fi un pas inainte pentru copia ieftina a maestrului Toma Caragiu, pe care il imita fara succes, dar avand in vedere perceptia colectiva fata de TVR, avem mari dubii ca cifra 2, trecuta in contract ca fiind ratingul ce trebuie atins, va fi privita altfel decat de jos in sus si nu va ramane de neatins. Ambitiile, dorinta de afirmare a provincialului nostru etern sunt mari si, poate, laudabile, dar raman la parerea mea ca genul pe care il abordeaza, scalambaturile si mascarelile din emisiunea care nu se stie, inca, daca e pamflet sau nu, reprezinta o nepotrivire pentru un jurnalist de calibru ca Patraru. Da, este un jurnalist de calibru, ca om este o infectie.

Ca tot am ajuns la final si sunt convins ca v-ati intrebat tot timpul cat ati citit acest articol, cam pe ce suma a semnat, desi in interviul cu pricina o da in confidentialitate. Noi am aflat din sursa sigura, ca deh, omul pana nu-I fudul, parca nu e prost destul…si se umfla in pene, crezand ca in bani ii sta valoarea.

Initial mi s-a parut o suma mare, dar fiind vorba de  noua insi, zece cu el, nu mai pare asa. Totusi poate strani invidii si rautati printre actualii colegi de la TVR, fata de un nou venit.

Asadar, suma cu care omu’ s-a laudat ar fi de 10.000 de euro pe luna, buget alocat emisiunii sale, in conditiile in care TVR e intr-o gaura neagra, greu de depasit. Ii urez succes lui Patraru si sa stea cat mai mult acolo. Cu cat sta mai departe de Ploiesti cu atat mai bine, poate chiar pentru fostii lui colegi de la Prahova TV. Raman la parerea ca, avand in vedere situatia de la TVR, se va intoarce cu coada intre picioare la Prahova TV, daca intre timp nu s-au stricat ori se vor strica relatiile cu Sebastian Ghita, definitiv si irevocabil. Vom vedea…

P.S. Reclama pe care ti-am facut-o e gratuita, Patrarule:)))))


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy