Take a fresh look at your lifestyle.

Presa doarme la protestele angajatilor OMV Petrom// Liderii de sindicat sunt nemultumiti de contractul de munca incheiat de Liviu Luca(Revendicari)

Cu cateva zile intarziere, pentru care imi cer scuze sindicalistilor din Petrom, am primit un e-mail in care mi se aduce la cunostinta lupta pe care o duc adevaratii sindicalisti, pentru binele colegilor sai. Nu-i cunosc personal pe liderii de sindicat, dar mail-ul primit arata ca sunt preocupati de viata colegilor lor si se bat cu mamutul OMV- Petrom pentru a le apara drepturile. Greva japoneza a sindicalistilor Petromar spune multe despre conditiile de munca ale petrolistilor, ajunsi, cu siguranta la capatul rabdarii atat din cauza patronilor cat si a sindicalistului „sef”, Liviu Luca, cel care a semnat un contract de munca…contestat de colegii sai, acum.

 In urma cu cateva luni spuneam ca voi scrie o istorie a Petrom si ma voi tine de promisiune. Din fericire pentru nesimtitii astia care conduc societatea astazi, mi s-a stricat calculatorul intre timp si acum sunt in faza de recuperare a datelor. Nu va mai dura mult si voi rezolva si aceasta problema care este doar o chestiune de timp.

Va las pe voi sa cititi mail-ul primit si sa trageti concluziile despre cum inteleg austireicii, dar mai ales sclavii lor romani, platiti regeste sa creeze conditii de munca omenesti si sa raspunda solicitarilor sindicalistilor. E trist sa constat ca mass-media este partinitoare in astfel de cazuri si zilele urmatoare va voi prezenta un articol in care va voi arata cum intelege comisarul sef al Garzii de Mediu, Florin Diaconu sa raspunda la intrebari adresate conform Legii 544/2001, cu privire la liberul acces la informatiile publice, atunci cand este vorba despre OMV Petrom, care distruge mediul.

 

Buna seara,

     In data de 23.05.2014 un grup alcatuit din aproximativ 100 de angajati ai OMV-PETROM reprezentanti ai Sindicatul Liber şi Independent Petrom Suplac – Marghita-Petromar ,Sindicatul Petroliştilor Drăgăşani,Sindicatul Liber Independent Petrosind Craiova,Sindicatul Liber Petrom Găieşti  s-au deplasat la sediul OMV-AUSTRIA  si au  protestat impotriva noului contract de munca incheiat intre sindicatul lui Liviu Luca si administratia de la Bucuresti a companiei OMV.

     In data de 26.05.2014 angajatii platformelor marine din Marea Neagra a OMV-PETROM au intrat in greva japoneza pe timp nelimitat ,nemultumirile fiind legate de acelasi contract de munca si de unele prevederi ale Codului Muncii pe care compania refuza sa le aplice.

     Deasemenea s-au facut demersuri la Primul Ministru printr-o scrisoare si catre mass-media pentru a face cunoscute aceste proteste ale salariatilor fata de abuzurile pe care compania OMV  le face de ani buni.

     Intrebarea mea este : de ce presa si televiziunile din Romania , asa zise independente ( desi au fost informate prin comunicate de sindicatele respective ) refuza ostentativ sa scrie sau sa difuzeze pe posturile TV despre aceste proteste ? Din cauza publicitatii cumparate de OMV-PETROM ? Din cauza influentei liderului penal Liviu Luca ?

   PS : Ieri , 28.05.2014 , am avut promisiunea  d-lui Moise Guran cu o ora inainte de inceperea emisiunii ( dupa ce ne-a cerut si i-am pus la dispozitie documente oficiale,poze ,etc ) ca va face cunoscut in emisiunea “ Biziday “ protestul nostru . Dar se pare ca cenzura a functionat si la TVR 1…….nu a scos un singur cuvant , desi era documentat “beton”.

REVENDICARIAPRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy