Unii poate știți, alții poate aflați acum, dar în perioada 7 februarie- 8 martie 2019, Uniunea Asociațiilor de Proprietari Prahova s-a confruntat cu o serie de controale, în urma unor sesizări venite din interiorul organziației. Ar fi de reținut faptul ca în data de 31 ianuarie, circa 100 de membri UAP, împreună cu președintele și doi-trei vicepreședinți, au mers în ședința de Consiliu Local și au cerut subvenție și au obținut-o, urmând a intra în vigoare după aprobarea bugetului. Influențele politice din exteriorul UAP, prin interpușii din interior au început să miroasă urât și a venit timpul ca lumea să știe ce se întâmplă și cu ce ne confruntăm. Iar cei direct implicați, președinți și administratori, să acționeze în consecință, adică să fie alături de noi, în demersurile noastre statutare, legate de tarfiele la gigacalorie, deșeuri menajere sau de acțiunile în instanță împotriva celor care ne lezează drepturile. Sau pot alege să nu mă voteze la următoarele alegeri, pentru că văd că asta doresc câteva persoane care sunt în spatele tuturor acestor controale despre care veți citi, nemulțumiți de faptul că UAP funcționează și apără interesele membrilor săi, comparativ cu ce s-a întâmplat după ce președintele Ion Stan a decedat, când era o totală armonie cu autoritățile locale, în detrimentul ploieștenilor.
Sesizare la 112 făcută de o minte bolnavă, care a spus la la UAP se comercializează un ziar ilegal
În data de 7 martie a apărut primul număr al ziarului Intransigent. La o oră de când am anunțat că va fi distribuit către membri afiliați m-am trezit la sediul UAP cu o polițista și un jandarm care mi-au spus că cineva a făcut o sesizare la 112 și a reclamat faptul că la UAP se comercializează un ziar ilegal. Și pentru dumnealor era ceva nou, ca și pentru mine. Mă bucur că poliția și jandarmeria sunt atât de operative la o sesizare la 112 și m-aș bucura dacă ar fi în toate cazurile așa. A trebuit să dau o declarație și am dat-o. La o lună, am fost chemat din nou pentru a depune documente care să arate ce am dorit cu acest ziar. Nu cred ca vreun al ziarist a pățit ceva similar în Prahova când a scos un ziar. Cu atât mai puțin un președinte al unei organziații non-guvernamentale.
Ca să se știe, acest ziar este conceputul meu, este scris de mine și tipărit din veniturile mele, cu care am împrumutat firma SC Prosper Media Consulting, pe care o dețin din 2011 și care de mai bine de doi este pe linie moartă. Ziarele au fost date gratuit către UAP, deci fără nicio pretenție financiară.
În prima lună, banii care au intrat în contul UAP au rămas în contul UAP, dar, revoltat pentru că am fost nevoit să merg la Poliție să dau declarații pentru halucinațiile unei persoane bolnave, am decis ca ziarul să fie distribuit gratuit. Adică am făcut muncă voluntară și am și cheltuit din banii mei pentru ca membri UAP să fie la curent cu activitatea noastră, dar și cu alte lucruri interesante pentru ei. Ca cineva să creeze un ziar ar însemna cheltuieli din partea Uniunii, iar eu am scutit acești bani, ba chiar am vrut să aduc mai mulți în contul UAP. În urma cercetărilor, polițiștii au ajuns la concluzia că: NU AU FOST CONSTATATE ASPECTE DE NATURĂ PENALĂ SAU CONTRAVENȚIONALĂ DE COMPETENȚA ORGANELOR DE POLIȚIE.
Cine să fie cei care se tem de existența acestu ziar și au încercat să-i blocheze apariția? E o temă de gândire pentru cei care vor să vadă adevărul…
Controlul ITM a fost următorul
O altă sesizare fusese depusă, de data aceasta la Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova, iar pe data de 11 februarie au venit doi inspectori care și-au făcut datoria. De la ce a pornit? De la nemulțumirea mea legată de acele cenzorate anuale nerezolvate, comparativ cu modul în care se desfășura munca în programul de lucru. Dacă acest lucru nu s-a înțeles, am decis să modificăm programul pentru finalizarea cenzoratelor anuale, în sensul respectării Codului Muncii cu privire la programul de lucru, respectiv 8 ore, plus pauză de masă. Atât a trebuit ca să se stârneacă revolta, fapt ce a condus la o sesizare către ITM considerându-se că le-au fost îngrădite drepturile, în condițiile în care beneficiază de un program de lucru lejer care e departe de a le leza vreun drept, ci doar de a le solicita o minimă implicare pentru rezolvarea acelor cenzoarate anuale. În prezent, pentru a evita problemele create de aceste cenzorate anuale, s-a votat în Consiliul Director ca să se renunțe la acestea, pentru că indiferent câți angajați ar fi pe această zonă, nu se pot onora.
S-a terminat și controlul ITM, am îndeplinit toate măsurile, iar UAP nu a primit nicio amendă ci doar avertismente. Acum există un Regulament pentru salariați, care arată că nu a fost niciun drept încălcat, ba dimpotrivă…
Controlul de la ANAF și dorința din spatele lui
La trei zile după ce au venit inspectorii ITM, pe data de 14 februarie, m-am trezit cu inspectorii ANAF, care veniseră, vezi Doamne, la un contorol inopinat, așa cum scria în actul pe care mi l-au dat. Numai că, în aceeași zi în care au venit acești inspectori, pe un site local, cunoscut ca fiind arondat PSD si ALDE, apărea o știre cum că un salariat al UAP a făcut o sesizare la ANAF divulgand, practic, secrete de servici și expunand UAP, în care a afirmat că UAP trebuia să plătească TVA la serviciile pe care le presta pentru membri săi. Articolul 262 lit. K din Codul Fiscal arată că există scutiri de la plata TVA , pentru serviciile oferite membrilor unei organziații non-guvernamentale așa cum este UAP. Adică o organziație fără scop patromonial și non- profit.
Să revenim la lucruri serioase, pentru că acest control a ținut, cu siguranță, multe persoane cu sufletul la gură în așteptarea unor măsuri drastice împotriva UAP. Practic, sesizarea angajatului a avut ca scop sancționarea UAP și impunerea plății TVA pentru serviciile divulgate către ANAF. În mintea bolnavă a celui care a făcut sesizarea, dar mai ales a celor din spatele lui, gândul a fost ca UAP să piardă banii din cont. După 7 zile de control amănunțit, asupra unui serviciu de contabilitate externalizat și efectuat ca la carte și după întrebări care apăreau tot mai țintite, controlul s-a oprit timp de 10 zile, când cei doi inspectori nu au dat niciun semn. Pe data de 8 martie au venit să semnăm procesul verbal pe care scria: NU SE DISPUN MĂSURI!
De ce aceste controale?
Astfel, cei care au vrut să făcă rău UAP, să o distrugă din interior și să o lase și fără banii din cont au divulgat secrete de serviciu către ANAF, au expus UAP în văzul tututor pentru evaziuni aflate doar în mintea lor bonavă. Au crezut sau au sperat, probabil, că noi păcălim statul, în condițiile în care serviciile noastre către membri UAP sunt desfășurate conform art. 292 lit. K din Noul Cod Fscal. În capul cui picau toate astea? În capul președintelui, în opinia celor care au generat aceste controale. Care a fost scopul controalelor? Revocarea președintelui UAP în Adunarea Generală, deoarece nu servește interesele partidului celor care au generat controalele, ci pe ale cetățeanului. Dacă încă mai există președinți și administratori care nu vad aceste lucruri să vină să îmi spună în față, să facă o cmparație cu ce am facut în mandatul meu și ce au facut cei dinaintea mea, după ce Ion Stan nu a mai fost președinte. Acum activitatea UAP este la vedere, iar comunicarea cu membri afliați și cu proprietarii este una normală, nu arogantă și indiferentă față de nevoile lor. Asta în măsura în care subiecte discuțiilor sunt în sfera legalității și țin de prerogativele statutare pe care UAP le are în raport cu aceștia.
Timpul le rezolvă pe toate și fiecare răspunde pentru faptele sale dacă încalcă legile țării, demnitatea, integritatea și imaginea cuiva…