Take a fresh look at your lifestyle.

Ploiestenii nu se simt in siguranta in mijloacele de transport in comun

Ploiestenii ar trebui sa se simta mai in siguranta cand folosesc transportul in comun. Numai ca acest lucru nu se simte mai deloc, si in mod special pe traseele „externe”.

Municipalitatea nu are o strategie viabila de a asigura un climat de siguranta calatorilor. Recent, am avut prilejul sa ma deplasez cu autobuzul nr 39 pe ruta Coreco – cartier Mitica Apostol. Dupa ce am achizitionat biletul am intrat in masina si am ales un loc mai in fata. In prima jumatate a autobuzului se aflau navetistii, in special femei iar cealalta jumatate era burdusita cu persoane de etnie rroma. Cei aproximativ 20 de calatori rromi posedau un debit verbal mai mare decat fluviul care desparte Romania de Bulgaria. numai ca nu va imaginati dragi cititori ca rromi discutau despre literatura sau politica, poluare fonica a acestora era una cu destui decibeli iar cuvintele rostite de acestia nu pot fi reproduse aici. Mai toti calatorii din masina erau ingroziti de „perlele” si expresiile vulgare scose de coardele vocale ale rromilor, dar nimeni nu a putut lua atitudine. La statia cunoscuta ploiestenilor Mos Craciun, isi face simtita si prezenta controlorul, un biet omulet care parea ca se teme si de umbra. Evident ca acesta nu a avut tupeu sa le ceara rromilor biletul la control si dupa doua statii a coborat. Poluarea fonica cu injurii a fost acoperita in final de un grup numeros de copiii care au „navalit” in autobuz din statia Kaufland. Decibelii „izvoratii” din plamanii copiilor au acoperit de tot mizeriile rostite de gasca de rromi. Pe aceasta cale am dori sa-l intrebam pe domnul primar si totodata conducerea RATP cum isi protejeaza calatorii, soferii si controlorii, de huliganii care nu numai ca circula fara bilet dar ii si terorizeaza verbal pe calatori. Pentru persoanele abilitate atat din cadrul Administratiei Publice Locale cat si cea a RATP-ului, in statele civilizate ca de exemplu Franta, Spania si Italia, pe toate mijloacele de transport patruleaza agenti de securitate privati, politia locala, carabinieri sau cei din jandarmerie. La Ploiesti de ce nu se poate semna un protocol intre RATP si Politia Locala, care si asa matura praful stelar zilnic. Ar fi in beneficiul ploiestenilor si a regiei de transport daca la un anumit interval de timp ar exista patrule mixte pe mijloacele de transport in comun. Primi ar simti confortul sigurantei iar regia ar inregistra o usoara crestere a incasarilor din vanzarea biletelor de calatorie.  

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy