Take a fresh look at your lifestyle.

Pentru cei care ne-au cerut sa spunem cine sunt cei vinovati de lipsa apei calde, Instransigent a facut o lista cu ei. Solutiile intarzie sa apara, desi sunt la indemana lor

Unii dintre voi m-ati intrebat cine e vinovat pentru faptul ca nu avem apa calda. Astazi suntem in ziua 16 fara confortul anilor pe care ii traim. Minimul de confort. Am evitat sa vorbesc despre vinovati pentru ca am fost preocupat sa caut solutiile, dar chiar daca ele au fost usor de gasit, cei care ar trebuie sa le puna in practica refuza sa o faca. Mai mult, dupa ce am intors pe toate fetele tot ce am acumulat de la 1 august incoace, am convingerea ca stiau solutiile, dar au alte interese. Am crezut in buna credinta a operatorului, mi-am asumat sa fac rost de documentatia turbinei de gaze TAG, desi nu era treaba mea ci a autoritatilor, iar astazi renunt la aceasta idee, in virtutea noilor informatii pe care va invit sa le cititi mai jos:

Bilantul unui jaf rasunator! Pierderi de zeci de milioane de euro si oameni morti la Veolia Energie Iasi! Oras subjugat de gasca coruptilor

Nu va ascund ca inainte de a citi articolul de mai sus, pe data de 12.08.2022, am avut incredere in bunacredinta manifestata de Mihai Savin, directorul SC Termoficare Prahova SA, care imi spusese de la prima discutie ca a lucrat la Veolia pana in 2019. S-a comportat civilizat, nu am ce sa-i reprosez, dar puse cap la cap, toate informatiile ma conduc la ideea ca m-a pacalit, inducandu-mi ideea ca SC Termoficare Prahova SA chiar isi doreste sa furnizeze apa calda si enegie termica. Din pacate, nici acum nu avem apa calda, iar perspectiva energiei termice pare sa fie foarte indepartata, iar acest lucru este inca si mai grav decat lispa apei calde. Dupa cum stiti, pentru a avea energie termica in sezonul rece viitor este imperios necesar sa se refaca din temelii CAF2, cazanul care asigura 100 MW din cei 140-160 necesari pentru a avea caldura in apartamentele rcordate la sistemul centralizat.

Prin urmare, punand toate informatiile cap la cap, pentru a raspunde celor care m-au intrebat cine sunt vinovatii, intuitiv va pot spune ca acestia sunt urmatorii:

  1. Primarul Andrei Volosevici si Veolia Energie Romania- inca de la sfarsitul anului trecut, primarul a facut tot ce i-a stat in putere ca sa majoreze sumele ce urmau a fi platite ca si ratrapaj catre Veolia, iar anul acesta in februarie chiar a majorat tariful de la 358,62 lei fara TVA la 605,22 lei fara TVA,prin HCL 60/10.02.2022, pe care UAP Prahova a suspendat-o. Recent, Veolia a trimis pe adresa primariei o solicitare de recuperare a sumei de circa 264 de milioane de lei. In contractul cu noul operator, primarul Volsoevici a iesit public si a spus ca este un contract ilegal, crendu-si premisele sa nu faca nicio plata catre acesta, respectiv subventia la gigacalorie si cheltuielile aferente serviciilor oferte institutiilor unde primaria este ordonator de credit. Pe cale de consecinta, aceasta neplata catre operator coroborata cu rezilierea contractului despre care vom vorbi mai jos, conduce la ideea unei incredintari directe. Prin targ se zvoneste ca incredintarea directa se va face catre Veolia Enegie Prahova pentru un tarif la gigacalroie de 1200 lei, ceea ce inseamna o dovada de inconstienta majora, lasand la o parte interesele din spatele unei asemenea decizii
  2. SC Termoficare Prahova SA este, in acel clasament al vinei, pe locul 2, pentru ca avand in vedere articolul de mai sus despre Bilantul uni jaf rasunator! pare ca face jocurile Veoliei, prin faptul ca se incapataneaza sa asigure continuitatea serviciului de livrare a apei calde catre apartamentele racordate la sistemul centralizat. Poate invoca argumentul ca nu a primit bani de la primarie sau ca ADI Termo Prahova a notificat rezilierea contractului, care in opinia mea este o greseala. Operatorul invoca drept justificare faptul ca turbina TAG nu are documentatia despre care am vorbit la inceput si din acest motiv nu poate sa o puna in functiune si sa livreze apa calda. Mihai Savin, ca fost angajat al Veoliei si, cunoscut daca nu chiar prieten al dlui Madalin Jorj Mihailovici, boss-ul bossilor din Veolia, ar fi putut face rost cu usurinta de documentatia invocata, pentru ca TAg este in proprietatea Veolia Energie Prahova si, din informatiile noastre, nu a fost predata catre ADI termo Prahova. Ca un prost ce sunt uneori, din dorinta de a aplana un conflict, am incercat sa fac rost de acea documentatie, numai ca nu am gasit sprijin nicaieri. De ce? Poate pentru ca nu se vrea ca aceasta documentatie sa apara pentru ca atunci operatorul este nevoit sa livreze apa calda, ramanand fara nicio scuza. Repet, operatorul este obligat prin contract sa asigure continuitatea serviciilor, numai ca incalca prevederile contractuale cu lejeritate. Ii transmit d-ului Mihai Savin pe aceasta cale, ca am informatia ca turbina oricum nu functioneaza, a fost trimisa de doua ori in UAS pentru a fi reparata si s-a intors cu aceeasi problema: patrund impuritati in ulei. De ce au tacut fostii presedinti de Consiliu Judetean, primari si Veolia in legatura cu acest lucru?
  3. ADI Termo Prahova si Consiliul Judetean Prahova, pentru ca s-au pripit cand au reziliat contractul cu operatorul. Nici macar nu stim daca mai este valabil sau este reziliat, avand in vedere ca Mihai Savin spunea ca a atacat notifciarea de reziliere in instanta, acum contractul fiind suspendat. Pare si aceasta manevra tot un blocaj care sa conduca la o situatie de criza ce ar impune atribuirea directa catre Veolia care are nevoie de un an cu 1200 lei/gigacalorie, pentru a-si recupera datoria de 264 de milioane de lei de la primaria condusa de primarul Andrei Volosevici. Daca e cu parandarat sau nu, organele vor trenui sa descopere. Revenind la vina ADI Temo Prahova si Consiliul Judetean, acestea ar trebui sa nu faca jocul lui Volsevici si al operatorului sis a lase contractul sa se desfasoare in continuare, sa traga la raspundere operatorul pentru ca nu asigura continuitatea serviciul de apa calda si pentru ca nu repara CAF 2 din temelii. Altfel, va fi vai si amar, fie pentru bugetul local daca se acorda subventia, fie pentru noi, ploiestenii racordati la sistemul centralizat, daca nu se acorda. Daca exista preocupare reala pentru ploiesteni, pentru a inchide gura conducerii operatorului, cele doua institutii ar trebui sa faca rost de documentatia turbinei TAG si astfel sa inchida gura directorilor care vor fi nevoiti sa isi asume punerea in functiune!
  4. Consilierii locali ploiesteni pentru ca nu sunt in stare sa se mobilizeze si sa lase la o parte diferendele politice, sa cheme convoace sedinte de Consiliu Local si sa intoarca pe toate fetele situatia pana gasesc solutia care sa ne scoata din colaps.
  5. Inspectoratul Judetean de Politie Prahova, condus de acest comisar Cristian Manea, aflat in pragul pensiei, fara nicio motivatie, care este interimar, pentru ca in IJP Prahova nu se da concurs pe post. De ce e vinovat inspectorul sef? Pentru ca nu misca un deget pe aceasta problema care musteste de abuzuri/neglijente in serviciu, iar organele au dreptul sa porneasca din oficiu o ancheta, conform art. 292 din Codul de Procedura Penala. Pai nu te spun eu Andreei, d-le comisar sef Cristian Gelu Manea?! Vom reveni despre acest pesonaj cu un pamflet in curand. Mai vreau s a spun ca si Parchetul care are competenta pe abuzurile/ neglijentele in serviciu doarme, desi ar fi trebuit sa demareze o ancheta conform aceluisi art. 292. Prim-procurorii stiu sa se blindeze in interiorul cladirii, nu le stii fetele, nu le vezi CV-urile, nici nu stii ca exista. Cum ne-am putea gandi ca s-ar autosesiza din oficiu? Eu prost…
  6. Noi, cetatenii Ploiestiului pentru ca nu suntem solidari in actiunile noastre, pentru ca nu reactionam si avem impesia ca ii pedepsim la vot cand, de fapt, pentru ei nu conteaza acel vot, decat in masura in care le da putere, dar nu-i deranejeaza nici daca ii trimite in opozitie. Mai spun o data: important este cum reactionam in intervalul dintre voturi si cat de solidari suntem in reactiile noastre. Pe politciieni nu ii sperie calitatea indivizilor care isi cer drepturile, ci numarul lor. Cu cat este mai mare, cu atat problemele se rezolva mai usor.

Cu acestea fiind zise, avand in vedere ca ploiestenii nu au deschidere, inca, pentru proteste, iar cei de la punctele 1,2,3 ,4 si 5 au alte interese decat cele ale mamicilor cu copii mici, ale batranilor care au nevoie urgenta de apa calda, ori ii doare in motul de la basca pur si simplu, in zilele urmatoare vom depune o plangere in REM, pentru a fi descoperiti cei vinovati si a fi trasi la raspundere, pentru ca niciodata sa nu mai trecem prin asemenea situatii create de 20 de ani incoace, din cauza indolentei administrative a celor care au condus CJ Prahova si primaria Ploiesti. Poate asa cei de la punctul 4 vor arata ca exista si ca sunt profesionisti!

P.S. Daca vor fi tot mai multi oameni deschisi pentru a protesta, ne vom mobiliza din nou…


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy