Take a fresh look at your lifestyle.

O minora, gravida in sapte luni, adusa de urgenta la Maternitate. Culmea, a venit neinsotita

Sambata, in jurul orelelor 20.00 la Maternitatea din Ploiesti, a fost transportata cu o masina de Salvare o minora de 13 ani din comuna Valea Calugareasca, aceasta fiind gravida. A fost adusa la Maternitate pentru ca avea contractii. Minora, pe numele ei Andreea, era convinsa ca se afla in 5 luni de gestatie, numai ca, in urma controlului s-a constatat ca ea este gravida in 7 luni. Din cate am aflat, minora a venit cu Salvarea neinsotita( niciun adult apartinator nu era prezent), fara certificatul de nastere, specificand ca actele ii sunt la mama ei.

Intr-o discutie dintre asistenta de pe Salvare si asistenta Maternitatii care a luat act de problema minorei, cea dintai i-ar fi relatat celeilalte ca Asistenta Sociala din primaria Valea Calugareasca ar fi luat la cunostinta ca Andreea este insarcinta, minora fiind. Totodata, aceasta relatare poate fi pusa sub semnul intrebarii, deoarce Andreea i-ar fi adus la cunostinta asistentei de pe Salvare aceste amanunte, iar aceasta putea fi influentata de parinti sau oricine altcineva.

Ne punem cateva intrebari. Prima ar fi de ce minora de 13 ani a avenit neinsotita de un adult la Maternitate, de un parinte sau chiar tatal copilului. A doua ar fi legata de Asistenta Sociala din primartia Valea Calugareasca care de-abia acum ar fi aflat de minora de 13 ani gravida in 7 luni. IN conditii normale, reprezentantii serviciului de Asistenta Sociala ar fi trebuit sa sesizeze Directia de Protectie a Copilului, iar aceasta institutie sa dispuna masurile necesare. Andreea, chiar un copil fiind, se arata ingrijorata de soarta copilului care in scurt timp o va transforma in mama, starnind empatia cadrelor medicale. Macar si pentru aceasta preocupare fata de viitorul copil, Andreea nu trebuie sa sufere repercusiunile unei legislatii anevoioase in domeniul Protectiei copilului.

Oare Vasilica Neacsu, primarul comunei Valea Calugareasca stie despre acest caz? Si daca stie, ce masuri a luat?


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy