Take a fresh look at your lifestyle.

Nu-i drept. Paunescu nu mai e

Adrian Paunescu a murit si odata cu el simbolul libertatii de expresie. Iarta-ma Doamne ca zic, dar nu-i drept. Intati Gheorghe Dinica, apoi Jean Constantin, iar acum Adrian Paunescu. Nu-i drept. Lasi toate leprele, toate jigodiile de care ne lovim la tot pasul si iei ce avem mai bun. Priponit de grijile cotidiene constat, ca milioane de romani probabil, ca de-abia acum pricep ce reprezinta Adrian Paunescu. I-am citit poeziile, l-am iubit si l-am urat in acelasi timp pentru ca imi spunea ceea ce vroiam sa aud, iar apoi ceea ce nu vroiam sa stiu. „Ruga pentru parinti”, „Repetabila povara” imi staruie in minte de ani de zile si m-au ajutat sa merg mai departe in cele mai triste momente. Acum este unul dintre acestea si nu mai am puterea sa le recit in minte.

Ne apreciem valorile de-abia dupa ce nu mai sunt langa noi. Atatia oameni cu bani, atatia politicieni pe care i-a pastorit, atatia nemernici care ne-am uitat la agonia lui, in loc sa punem umarul sa il ajutam. O sa vorbim peste ani despre Adrian Paunescu, asa cum vorbim acum de Eminescu, de Nichita, dar ce folos, daca nu ne pretuim valorile atunci cand sunt in viata? Ce folos ca citim poeziile, ne tresalta sufletul de emotie, dar nu ne gandim niciodata ce a fost in sufletul poetului atunci cand a scris?

E pămîntul tot mai greu/ Despărţirea-i tot mai grea/ Sărut mîna, tatăl meu!/ Sărut mîna, mama mea!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy